• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović za MONDO: Borac je rukometna ikona!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"Borac je ikona bh. rukometa. Jasno je i da u klubu trenutno ne cvjetaju ruže, ali siguran sam da će u petak biti ozbiljan protivnik", rekao je trener Zagreba Veselin Vujović pred dolazak u Banjaluku.

 Vujović za MONDO: Borac je rukometna ikona! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Legenda jugoslovenskog rukometa Veselin Vujović po prvi put će se u petak (20 h) predstaviti banjalučkoj publici kao trener Zagreba, koji je prema ocjenama većine stručnjaka "apsolutni favorit u duelu devetog kola SEHA lige protiv Borca m:tel".

Prošle sezone dok je zagrebački tim vodio Lino Červar, hrvatski šampion je slavio u dvorani "Borik" minimalnu pobjedu, ali su crveno-plavi pod vođstvom Janija Čopa "pokazali zube" velikom favoritu (25:24).

Sad se u banjalučkom taboru, koji će s klupe predvoditi Igor Rađenović, nadaju dobroj utakmici i eventualnom iznenađenju, ali su svjesni snage prvaka Hrvatske koji ove sezone u SEHA ligi ima skor od četiri pobjede i tri poraza.

Vujović se na početku razgovora za naš portal nije želio složiti s konstatacijom da je Zagreb apsolutni favorit protiv Borca.

"Ne bih se baš složio s tim. Banjalučani imaju dobar tim sa nekoliko vrhunskih rukometaša - Srđan Trivundža, Branislav Obradović i Ratko Nikolić s mlađim momcima zaslužuju pažnju i veliki respekt. Jasno je da Zagreb i Borac imaju različite ciljeve u regionalnom takmičenju - nama je cilj plasman na završni turnir, a Banjalučanima da odigraju što bolje, steknu što više iskustva i sakupe što više bodova kako bi opravdali ime i renome kluba koji nije sporan. Borac je ikona bosanskohercegovačkog rukometa. Jasno je i da u Borcu trenutno ne cvjetaju ruže, ali siguran sam da će sutra biti ozbiljan protivnik", rekao je Vujović.

Prema njegovim riječima, Zagrepčani će u petak u "Boriku" biti oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača među kojima i kapitena Zlatka Horvata.

"U Banjaluci ćemo igrati bez kapitena Horvata, Sandra Obranovića, Marija Vuglača i još nekih koje sam zbog povreda i poštede odlučio da odmorim kako bi što spremije dočekali naredni meč u Ligi šampiona protiv Bresta u Meškovu, koji nam je jako bitan. Ali, uvjeren sam da i momci koji doputuju mogu da se u najmanju ruku ravnopravno nose sa Borcem i na kraju nadam se zabilježe pobjedu".

Izvor: MN PRESS

Strateg Zagreba nije želio da prognozira dokle može da dogura njegov tim u ovosezonskom izdanju Lige šampiona, gdje je nedavno pobijedio i veliki Kil, ali je napomenuo da bi bio zadovoljan prolaskom među 16 najboljih ekipa. A poslije šta bude.

"Odigrali smo nekoliko dobrih mečeva, posebno protiv Kila ili španske La Riohe, ali tek se i ja upoznajem sa našim sastavom i ne mogu da prognoziram koliko i dokle možemo da napravimo u evropskoj eliti. Posebno jer je Zagreb jedina ekipa u LŠ koja igra bez ijednog stranog rukometaša i to je velika stvar. Pobjedom nad Kilom smo napravili dobar posao, ali imamo još mnogo toga da uradimo. Plasman među 16 je sam po sebi veliki uspjeh, a onda sve zavisi koga ćemo izvući dalje".

Prethodna utakmica u SEHA ligi, koju je Zagreb juče (u srijedu) trebao da odigra sa Metalurgom otkazana je zbog nedolaska skopske ekipe. Makedonski igrači su bojkotovali put zbog neisplaćenih plata i po mišljenju Vujovića bilo bi logično da Zagreb dobije meč za "zelenim stolom".

"Moram da priznam da nisam kompetentan da to komentarišem, ali logički gledano, niko nije tražio odlaganje utakmice. Metalurg se na bojkot odlučio maltene kad su trebali da krenu na put. Vjerujem da ćemo dobiti utakmicu ali ne bih da prejudiciram stvari. Volio bih da Metalurg sredi svoje probleme i vrati se na nivo od prije nekoliko sezona jer je skopski klub itekako potreban regionalnom rukometu", zaključio je Vujović, koji je u trenerskoj karijeri vodio i Siudad Real, skopski Vardar i selekciju Srbije i Crne Gore.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC