• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: I sponzori digli ruke od Renoa

Sa bolida Renoa do nedjelje će biti uklonjene reklame kompanija ING iMutu Madrilena, koje su raskinule sponzorske ugovore sa ovim timom.

 F1: I sponzori digli ruke od Renoa Izvor: MONDO

Holandska kompanija ING i španska osiguravajuća firma Mutua Madrilena odlučile su da, zbog umiješanosti Renoa u nameštanje trka u šampionatu Formule 1, raskinu sponzorske ugovore sa tom ekipom.

Ugovor sa slavnim francuskim timom prvo su raskinuli Španci, koji su naveli da namještanje trke predstavlja grubo kršenje ugovornih prava i obaveza, a potom je istu stvar učinio i ING, jedan od najvećih investitora u Formulu 1, kompanija koja se bavi pružanjem finansijskih i konsalting usluga.

"ING je duboko razočaran raspletom događaja", navedeno je u saopštenju glavnog sponzora tima, koji je prošle godine u Formulu 1 uložio oko 85 miliona dolara, od čega čak 65 miliona dolara u Reno.

U saopštenju holandske kompanije navedeno je da će sve reklame se bolida francuskog tima biti uklonjene do nedjelje, kada se vozi trka za Veliku nagradu Singapura.

Francuski tim koji se u posljednje vrijeme suočava se sa velikim problemima, za privremenog šefa tima izabrao je Boba Bela, a navodi se da će na čelo ekipe uskoro biti postavljen legendarni vozač Alen Prost.

Zbog namještanja trke za Veliku nagradu Singapura prošle godine, ekipi Renoa izrečena je uslovna dvogodišnja suspenzija, dok su čelnici tima Flavio Brijatore i Pet Simonds kažnjeni doživotnom zabranom rada u Formuli 1, odnosno suspenzijom na pet godina.

Čitavu aferu oko namještanja pokrenuo je bivši vozač tog tima Brazilac Nelson Pike tvrdnjom da su mu čelnici ekipe u toku trke u Singapuru naredili da u jednoj krivini izleti sa staze i udari u zaštitnu ogradu, kako bi trka bila usporena izlaskom bezbjednosnog automobila i tako omogući klupskom kolegi Špancu Fernandu Alonsu da anulira zaostatak za vodećima, a potom i da ih pretekne.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC