• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(EP): Katovice srećne i za srpske odbojkašice

Najbolje odbojkašice Srbije uspješno su započele takmičenje na EP u Poljskoj, pobjedom nad Azerbejdžanom (3:0).

 (EP): Katovice srećne i za srpske odbojkašice Izvor: MONDO

Da li zbog dobrih vibracija koje su ostavili srpski košarkaši u Katovicama na Evrobasketu, tek i odbojkašice Srbije sa uspjehom su startovale na Evropskom prvenstvu u tom poljskom gradu.

One su u prvom kolu grupe D ubjedljivo nadigrale selekciju Azerbejdžana sa 3:0, po setovima 25:12, 25:21, 25:19, i tako uspješno probile led na tradicionalno najneugodnijem susretu na svakom takmičenju.

Izabranice selektora Zorana Terzića, baš kao što su i obećale, u duelu protiv Azerbejdžanski pristupile su maksimalno ozbiljno. One su brzo povele sa 8:3, a onda, bez mnogo problema očuvale prednost.

Furiozni kraj prvog seta, kao da je umjesto samopouzdanja donio opuštanje srpskog tima, pa su uporne rivalke iskoristile period slabije igre poslije vođstva od 18:13 kako bi održale rezultatski priključak (19:19).

Ipak, Jelena Nikolić i drugarice, baš kao i na početku meča, uspjele su u finišu da pojačaju igru u napadu i mini serijom 6:2 da stignu do vođstva od 2:0 u setovima.

Šansu koju su vrebale sve vrijeme odbojkašice Azerbejdžana konačno su iskoristile u trećem setu, kada su poslije egal borbe uspjele da stignu do prednosti (15:13). Srpkinje su nakon toga, zahvaljujući veoma dobrom servisu Maje Ognjenović, uz odličnu organizaciju igre i blok sa sedam vezanih poena stigle so preokreta, nakon čega im nije bilo teško da meč uspješno privedu kraju.

Najbolje odbojkašice Srbije tako su za nešto više od 70 minuta igre uspješno startovale na 26. šampionatu Evrope, ne trošeći mnogo snagu pred važnije duele koje slijede.

Srbija će se u subotu u drugom kolu grupe D sastati sa selekcijom Češke od 17.30 časova, dok je u nedelju na programu posljednji meč prve faze takmičenja protiv Slovačke (15 sati).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC