• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Moramo još bolje

Selektor i igračice Srbije zadovoljni pobjedom na startu EP u Poljskoj, ali priznaju da iz meča u meč moraju da igraju mnogo bolje.

 Terzić: Moramo još bolje Izvor: MONDO

Srpske odbojkašice startovale su pobjedom na Evropskom šampionatu u Poljskoj, nadigravši Azerbejdžan sa 3:0.

Selektor Srbije Zoran Terzić zadovoljan je trijumfom na početku šampionata, ali je istakao da njegov tim nije igrao na najvišem nivou i da bi to trebalo da se ispravi već u narednom meču protiv ozbiljnijeg rivala - Češke.

"Prva utakmica uvijek donosi opterećenje, i nama je, ali izgleda ne na početku, već u druga dva seta protiv Azerbejdžana, što je malo čudno. Zbog toga nije bilo te tečne igre u našem napadu, dok su ostali elementi funksionisali dobro, počevši od servisa, odbrane, bloka i kontranapada, kako smo većim dijelom meča i završavali akcije na utakmici. Sigurno je da možemo da igramo i bolje i nadam se da ćemo to i pokazati na narednim mečevima", ocijenio je Terzić.

On je istako da bi naredni meč trebalo da bude najvažniji za njegovu ekipu.

"Mislim da će duel sa Češkom biti odlučujući za plasman u grupi. I ranije smo konstatovali da je to najozbiljniji rival od tri u prvoj fazi i da će se sigurno boriti sa nama za prvo mjesto u grupi. Oni igraju veoma dobro u posljednje vrijeme i na ovo prvenstvo su došli sa velikim ambicijama. Smatram ipak, ako budemo igrali kako znamo, na najvišem nivou, da ćemo biti bliži pobjedi", rekao je selektor Srbije.

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić ocijenila je da je njena ekipa igrala dobro i dodala da očekuje još bolje partije u nastavku takmičenja.

"Zadovoljna sam kako smo ušle u meč. Ranijih godina su počeci bili dramatični, ali sada smo od starta igrale dobro. Prvi set smo ubjedljivo dobile, ali smo drugi počele loše i imale par nepotrebnih gluposti. Mislim da možemo mnogo bolje i očekujem takvu igru već na sljedećoj utakmici. Češka ima bolju ekipu od one na prethodnom EP, a tada smo ih teško pobijedile. Ućićemo oprezno u meč i pokušati da dođemo do naše igre", rekla je Jelena Nikolić.

Ivana Đerisilo je istakla da je pobjeda na startu takmičenja psihološki veoma važna za tim, ali da to nikako ne smije da ih zavara i opusti ekipu.

"Ne smijemo da dozvolimo da nas zavara postignuti rezultat. Pobjeda od 3:0 je lijep početak Evropskog prvenstva, ali ne treba se opuštati, kako ne bismo previše euforično dočekali meč sa Češkom. Radi se o veoma ozbiljnom rivalu i takav treba da imamo i pristup utakmici",
rekla je Đerisilo.

Srbija drugi meč u grupi D protiv Češke igra u subotu od 17.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC