• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Srpkinje u velikom stilu!

Odbojkašice Srbije pobijedile i Češku sa maksimalnih 3:0 i plasirale se u narednu rundu takmičenja na EP. Odličan debi Milice Rašić.

 ODBOJKA (EP): Srpkinje u velikom stilu! Izvor: MONDO

Reprezentativke Srbije u odbojci su odigrale još jedan odličan meč na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i sa dvije ubjedljive pobjede obezbijedile su plasman u narednu rundu takmičenja.

Poslije 3:0 protiv Azerbejžanki u prvom kolu, Srpkinje nisu dozvolile ni Čehinjama da im uzmu set.

Srbija - Češka 3:0 (25:19, 25:21, 25:18).

Na momente je to bila perfektna igra srpskih odbojkašica, ali u cjelini gledano, jedna vrlo kvalitetna partija srpskih dama.

Nekada se od Čehinja učila odbojka, a danas je situacija drugačija. Sada su "plave" dame te koje drže čas.

Posebno je oduševila debitantkinja, 19-godišnja Milena Rašić kojoj je to bio prvi meč na Evropskom prvenstvu.

"Došli smo da pokažemo našu prepoznatljivu igru, bez velikih oscilacija i trudimo se da iz meča u meč to ide mnogo bolje. Što se moje igre tiče, željela sam da na najbolji način iskoristim priliku koju mi je selektor ukazao", rekla je Milena Rašić i najavila još bolju igru u meču protiv Slovačke u nedelju.

U nedelju od 15 časova, Srbija igra posljednji meč u grupi protiv Slovačke, koja je poražena u 2. kolu od Azerbejdžana 3.2.

Ivana Đerisilo, djevojka najboljeg srpskog plivača Milorada Čavića, ocijenila je da još ima prostora za popravke. "Igrali smo onoliko koliko je bilo dovoljno za pobjedu, ali pokazale smo tečnost u igri. U nedelju igramo protiv neugodnih Slovakinja, ali mislim da su one umornije od nas".

Jelena Nikolić kaže da su izvučene pouke sa prošlog Evrpskog prvenstva kada su druge utakmice, odnosno setovi odlučivali o plasmanu Srbije.

"Ovog puta ne želimo ništa da prepustimo slučaju. U nedelju idemo sa istom snagom, da isto bude 3:0. I po rangu smo kvalitetniji od Slovačke, i to je najmanje što može da se očekuje", rekla je Jelena Nikolić.

Selektor Srbije Zoran Terzić zadovoljniji je rezultatom, nego igrom, ali vjeruje u svoje djevojke.

"Imamo puno razloga za zadovoljstvo, prije svega zbog rezultata. Situacija ide onako kako smo priželjkivali, da idemo u grupi sa nešto lakšim i maksimalnim pobjedama, bez nekih trzavica i problema. Motivacija nije na onom nivou na kojem će vjerovatno biti protiv jačih protivnika. Vidi se da ove utakmice možemo da riješimo i sa nekom polovičnom igrom, ali nadam se i siguran sam da ćemo najbolje partije pružiti kad bude najpotrebnije", rekao je selektor Zoran Terzić.


Takmičenje u Poljskoj Srbija će nastaviti u novoformiranoj Grupi F, ponovo u Katovicama.

Naredne protivnice biće joj tri najbolje ekipe iz Grupe B u kojoj igraju branilac trofeja Italija, Turska, Njemačka i Francuska.

Italija je u subotu deklasirala Tursku sa 3:0 i sada ima dvije pobjede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC