• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Areolu spasio peškir, Kličko šampion

Trener Amerikanca meksičkog porijekla ubacio je peškir poslije desete runde, jer Areola više nije mogao da podnese pesničenje od Ukrajinca.

 Areolu spasio peškir, Kličko šampion Izvor: MONDO

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko (38) odbranio je u Los Anđelesu, u nedelju rano ujutru po srednjeevropskom vremenu, WBC titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

On je apsolutno zasluženo savladao izazivača Krisa Areolu, čiji je trener odlučio da prekine meč nakon  desete runde jer je Amerikanac meksičkog porijekla već u uvodnim rundama pretrpio niz teških udaraca, zbog kojih su mu natekline oko očiju sužavale vidno polje.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Trener dosad neporaženog borca Henri Ramirez shvatio je gdje vodi dalja bitka i prije početka 11. runde zabranio svom štićeniku povratak u ring.

"Kličko ga je previše kažnjavao. Kada sam mu rekao da ću prekinuti borbu, bio je bijesan. Nije to bila laka odluka, ali sam morao ovo učiniti",
rekao je Ramirez.

Ukrajinski borac je apsolutno dominirao i uputio čak 301 precizan udarac u tijelo i lice protivnika. Areola je sa druge strane zadao Kličku skromnih 86 udaraca.

"Iznenadilo me što se nije vratio u ring. Bio je ovo dobar meč, ali takvog sam i očekivao. Svjestan sam bio da ga dobro pogađam, ali ima stvarno čvrstu bradu. Dobar je borac", rekao je Kličko poslije borbe u "Stejpls centru".

Stariji Kličko ima najveći procenat mečeva završenih nok-autom u profi borbama teške kategorije - 92,5%. On je protiv Areole došao do 38. pobjede, 37. ostvarene nok-autom u 40 borbi. Poraze je doživio samo od Krisa Birda 2000. godine, kada je morao da preda zbog povrede ramena u 9. rundi i 2003. godine, u čuvenom meču sa tadašnjim šampionom Lenoksom Luisom.

Britanac ga je tada gadno rasjekao iznad oka u drugoj rundi i ljekar pored ringa odlučio je da prekine borbu u šestoj, iako je Kličko od četvrte runde počeo da preuzima inicijativu, ali je konstatno krvario.

Vitalij je jedini profesionalni bokser, šampion svijeta sa fakultetskom diplomom, a od kada je 2005. godine prekinuo profi karijeru zbog nagomilanih povreda, posvetio se politiici i u izborima za gradonačelnika Kijeva bio je poražen, ali je osvojio 26 odsto glasova. Analitičari su tvrdili da je izgubio samo zbog toga što se prekasno kandidovao.

WBC organizacija mu je po odluci da se povuče dodijelila titulu "počasnog šampiona", odnosno priliku da, ukoliko ikada odluči da se vrati u ring, odmah dobije i šansu da povrati titulu sa aktuelnim šampionom. To se i dogodilo 11. oktobra 2008. godine, kada je Vitalij primorao Samjuela Pitera da preda meč u devetoj rundi, a prije duela sa Areolom, pobijedio je i Huana Karlosa Gomeza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC