• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Srbija ne posustaje

Odbojkašice Srbije ostvarile su i treću pobjedu na EP u Poljskoj, pa će u drugu fazu takmičenja prenijeti maksimalna četiri boda!

 ODBOJKA (EP): Srbija ne posustaje  Izvor: MONDO

One su u nedelju u Katovicama savladale selekciju Slovačke rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25:15, 25:16. Srbija je sva tri meča u grupi D riješila u svoju korist bez izgubljenog seta.

Izabranice Zorana Terzića nastaviće takmičenje u četvrtfinalnoj Grupi F, takođe u Katovicama, zajedno sa tri najbolje ekipe grupe B - Italijom, Turskom i Njemačkom. Ponedeljak je slobodan dan, a turnir se nastavlja u utorak.

Terzić je na početku meča pružio priliku rezervnim igračicama Suzani Ćebić, Mileni Rašić i Ani Antonijević. One se nisu najbolje snašle i na prvi odmor su (uglavnom zbog lošeg prijema servisa) otišle sa pet poena zaostatka - 3:8.

Do izjednačenja je došlo već kod rezultata 9:9, "plave" su uspjele i da povedu (13:11), ali su Slovakinje iskoristile blago opuštanje  odbojkašica Srbije i povele sa 16:14.

Loš period prekinut je ulaskom Ivane Đerisilo i Maje Ognjenović, da bi u završnici seta Jasna Majstorović preuzela servis, a odbojkašice Srbije upisale šest poena zaredom i došle do trijumfa u setu.

Najbolju partiju u drugom dijelu meča pružila je Suzana Ćebić. Libero je pokupila sve lopte u polju i bila najzaslužnija za preokret sa 1:5 na 13:8. Zatim je proradio i blok, ostvarena je visoka prednost (18:10, 24:13) koju Slovakinje nisu mogle da ugroze.

U trećem setu su "plave" imale samo jedan period lošije igre (povele 6:2, pa došle u deficit od 7:9). Razigrale su se dvije Jovane - Vesović, a zatim i Brakočević - koja je serijom poena donijela ekipi nedostižno vođstvo od 20:14.

Aktuelne vicešampionke Evrope sigurno koračaju šampionatom u Poljskoj, neka tako nastave...

(Beta/MONDO, foto: zvanični sajt EP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC