• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Tek sad počinje prvenstvo

"Za nas sada praktično počinje pravo prvenstvo, jer dolaze mnogo ozbiljniji protivnici", izjavio selektor Srbije pred start druge faze EP.

 Terzić: Tek sad počinje prvenstvo Izvor: MONDO

Najbolje odbojkašice Srbije sa maksimalnim učinkom okončale su takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i nastavak šampionata dočekuju svježe i odmorne.

Srbija će igrati u grupi F u Katovicama zajedno sa Češkom i Azerbejdžanom, timovima iz prve faze, dok će joj naredni rivali biti Italija, Njemačka i Turska, selekcije koje su ostvarile najbolji rezultat u grupi B .

"Za nas sada praktično počinje pravo prvenstvo, jer dolaze mnogo ozbiljniji protivnici. Njihov rejting je mnogo bolji od rivala u grupi, i tako se i spremamo za te mečeve. Dueli protiv Turske i Njemačke će mnogo toga odlučivati i eventualne dve pobjede bi nam obezbijedile plasman u polufinale, čime bismo ispunili cilj koji smo zacrtali prije dolaska u Poljsku. U prvoj fazi smo odradili odličan posao, ali moramo biti veoma oprezni u nastavku jer je sistem takmičenja takav da jedan poraz može da učini da ne prođeš dalje, kao što je bio slučaj sa našim odbojkašima, da ti jedan loš dan i slabija partija pokvari sve što si zacrtao. Mi za sada radimo po planu, djevojke ispunjavanju sve ono što smo se dogovorili i to daje rezultate", izjavio je selektor Srbije Zoran Terzić pred nastavak takmičenja.

Prvi duel Srpkinje će igrati u utorak od od 20 časova protiv veoma dobre selekcije Turske

"Turska je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi i trenutno imaju rezultate kao Italija, Holandija, Rusija, koje su najbolje. Turkinje iz godine u godinu igraju sve bolje, priređuju iznenađenja, pobeđuju favorite, ali od 2003. nemaju nijedan značajniji uspjeh. Ne treba im dozvoliti da postižu lake poene, ne smijemo ih pustiti da uzmu zamaha jer tada postaju opasne i ne dozvoljavaju da lopta padne na teren, pogotovo najboljoj igračici Darnel Neslihan. Pravi zadatak je držati ih pod pritiskom, praviti izvjesnu dozu nervoze u njihovoj igri, jer one tako padaju. Mislim da smo mi u ovom trenutku kvalitetniji sastav, ali to treba i dokazati na terenu", istakao je Terzić.

I kapiten Jelena Nikolić smatra da Turska ima odličnu ekipu, ali da to ne bi trebalo da bude problem za srpski tim. Ona smatra da je Srbija kvalitetniji sastav, čija je prednost to što se nije mnogo zamorio na prvenstvu, jer je ostvario najubjedljivije pobjede u prvoj fazi.

"Turkinje imaju odličnu ekipu, ali realno mislim da smo mnogo bolji tim i naš zadatak je samo da odigramo kako znamo i to će biti dovoljno za pobjedu. Veoma je važno da od starta igramo agresivno i kontrolišemo meč, jer bi to moglo da doprinese nervozi u njihovom timu i nama olakša posao. Za njih je to mnogo važan meč, jer bi se praktično porazom oprostile od daljeg takmičenja. Ja sam igrala sa četiri od šest igračica iz njihove prve postave, tako da ih veoma dobro poznajem i tačno znamo koju taktiku treba da primjenimo", naglasila je Nikolić.

Poslije meča sa Turskom Srbiju u srijedu očekuje utakmica protiv Njemačke od 17,30 časova, dok će posljednji rival u drugoj fazi takmičenja biti Italija, u četvrtak od 15 sati.

U drugoj četvrtfinalnoj grupi E, u Lođu, igraće Holandija, Poljska i Španija iz grupe A , kao i Rusija, Bugarska i Belgija, najbolji timovi grupe C.

U polufinale će se plasirati po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a ono je na programu u subotu. Finale je na programu dan kasnije od 20 časova, a tri sata ranije je i meč za treće mjesto. Završnica šampionata igraće se u Lođu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC