• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOKIO: Jelena se provukla

Jelena Janković plasirala se u treće kolo WTA turnira u Tokiju (nagradni fond dva miliona dolara), savladavši Njemicu Sabine Lisicki.

 TOKIO: Jelena se provukla Izvor: MONDO

Najbolje rangirana srpska teniserka mogla je da slavi ubjedljivu pobjedu, ali je ipak ostala vjerna tradiciji.

Poslije turnira u Stenfordu i Štutgartu ove godine, ona je i treći okršaj sa Lisicki dobila rezultatom 2:1. Ovog puta bilo je 6:3, 4:6, 6:2, a meč je trajao dva sata i pet minuta.

Jeleni je to bio prvi meč poslije rane eliminacije sa US opena, početkom mjeseca. Iako je pauzirala gotovo četiri sedmice, po prikazanoj igri u prvom setu se činilo da je u top-formi.

Problemi su nastali kada je pri vođstvu od 4:3 u drugom setu dozvolila protivnici da odmah uzvrati brejkom i potom sa još dva gema stigne do 1:1 u setovima.

"Džej Džej" očigledno je pomislila da će se Lisicki sama predati, a kada joj je prepustila inicijativu, počela je da gubi i poene iz kategorije "zicera". Na sreću, u setu odluke je uspjela da se izvuče iz krize i poslije malo problema (pri 2:1 ponovo dozvolila ribrejk) veže četiri gema za pobjedu.

Jelena je time izbjegla sudbinu prvih šest nosilaca, koje su sve eliminisane u uvodnim mečevima.

Pravi je kuriozitet da je kao sedma "kosturašica" ostala glavni favorit za trofej, koji donosi 300.000 dolara i 800 WTA poena!

U ponedjeljak su se na tribine preselile Dinara Safina, Venus Vilijams i Svetlana Kuznjecova, a dan kasnije pridružile su im se Dementijeva (1:2 protiv Katerine Bondarenko), Voznijački (zbog povrede predala meč Aleksandri Voznijak) i Zvonareva (1:2 protiv Alise Klejbanove).

Takmičenje su takođe završile Peneta (deveti nosilac), Ivanović (10), Stosur (12) i Petrova (13). Drugo kolo je "preživjela" Viktorija Azarenka (8), dok se Agnješka Radvanska (11) sastaje sa Danijelom Hantuhovom.

U osmini finala Jeleni predstoji duel sa Ruskinjom Jelenom Vesninom, a nazire se i okršaj sa tradicionalno neugodnom Marion Bartoli u četvrtfinalu!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC