• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Zbogom, medaljo!

Najbolje srpske odbojkašice predale su srebro osvojeno prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu.

 ODBOJKA (EP): Zbogom, medaljo!  Izvor: MONDO

Ostavile su ga na terenu dvorane u Katovicama...

U odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale, po nevjerovatnom scenariju, Srpkinje su poražene od Njemica - 2:3 (9:25, 25:23, 27:25, 17:25, 8:15).

S obzirom da su Italijanke još ranije obezbijedile učešće u završnoj fazi turnira, u direktnom duelu između Srbije i Njemačke odlučen je drugi putnik među četiri najbolje evropske selekcije iz Grupe F.

Kakve oscilacije mogu da naprave  odbojkašice Srbije , to je za Riplija! Kada ih svi otpišu, one se vrate poput Feniksa iz pepela. A, kada se od njih očekuje da nastave da zadaju udarce grogiranom protivniku, bezrazložno padnu. Tako veliki padovi su ih i košatali plasmana u polufinale.

Gubile su 0:1, pa vodile 2:1, ali ipak izgubile 2:3!

Nisu Njemice tako furiozno počele meč koliko su Srpkinje katastrofalno, pa se rezultat kretao 0:6, 1:10, 2:15, 4:19... Do konačnih 9:25

Odbojkašice u crvenim dresovima dijelovale su kao raštimovani orkestar. A kada je u sličnom ritmu započet i drugi period igre (6:12), malo ko je mogao da povjeruje da će se Srbija izvući. Ličilo je na debakl.

A onda se situacija na terenu okrenula za 180 stepeni i serijom 6:0 Srpkinje su stigle do 12:12. Poslije izjednačene borbe, Terzićeve devojke su iskoristile prvu set loptu - 25:23.

Uprkos minusu od pet poena (12:17) u trećem setu, srpske odbojkašice se nisu predavale i malo po malo topile prednost borbenih rivalki. Izjednačile su tek na 24:24, ali i vezale još dva poena - 26:24.

I umjesto da tada zgaze protivnice, one su opet stale, odnosno počele da ređaju greške. Od 13:13 Njemice su napravile seriju 9:0. Na kraju četvrtog seta bilo je 25:17 za njih.

Taj-brejk je bio lišen neizvjesnosti. Frenetično borbene odbojkašice u bijelim dresovima povele su 7:4, zatim 11:6, a kad su osvojile poen za 15:8 nastalo je veliko slavlje. One će nastaviti takmičenje u Lođu, gradu u kome će se igrati polufinale i finale.

Italijanke su "ovjerile" prvo mjesto u grupi i pol-poziciju pred polufinale. I u petoj utakmici na šampionatu pobijedile su bez izgubljenog seta. Pred njima su pale i Čehinje.

Srbija i Italija će u četvrtak odigrati meč bez rezultatskog značaja.

Grupa F, 2. kolo:

Italija - Češka 3:0

Nemačka - Srbija 3:2

Turska - Azerbejdžan 20 sati

TABELA Grupe F: Italija 4-0, Nemačka 3-1, Srbija 2-2, Turska 1-2, Češka 1-3, Azerbejdžan 0-3.

Poslednje, 3. kolo (četvrtak): Italija - Srbija (15), Nemačka - Azerbejdžan (17,30), Turska - Češka (20).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC