• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOKIO: Jelena i Marija za titulu

Kada je pregurala četvrtfinale, koje u Japanu nikada nije prošla, a pokušavala je od 2005. godine, sve je bilo lako...

 TOKIO: Jelena i Marija za titulu Izvor: MONDO

Sedma nositeljka Jelena Janković u dva seta nadigrala je za nju uvijek nezgodnu Kineskinju (15) Na Li u polufinalu WTA turnira u Tokiju, tako da će se u subotu rano ujutru boriti za titulu na Pan Pacifik Openu protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Meč sa Li, Jelena je dobila posle sat i 58 minuta igre - 2:0 (6:4, 6:3) i tako smanjila na 3:4 u međusobnim susretima sa žilavom rivalkom, koju je ove sezone već pobijedila u februaru, na turniru u Parizu (6:0, 3:6, 6:2).

Jelena bi u finalu, u kojem će se sa Šarapovom boriti za 350.000 dolara i 800 WTA poena, trebalo da se uzda i u statistiku koja kaže da ove sezone još nije izgubila u meču za titulu na turnirima. Tačno da joj je to polazilo za rukom samo dva puta, ali kada god je stizala do finala - dobijala je (Marbelja april, Sinsinati avgust).

Protiv Šarapove, koja zbog velikih problema sa ramenom i nekoliko operacija, nije igrala više od godinu dana, Beograđanka nema sjajan skor: dobila je jedan od pet duela, dok se na poslednjem u Rimu 2008. godine Ruskinja povukla zbog povrede, tj. nije ni počela meč.



To su bili počeci njene agonije sa desnim ramenom, iz koje pokušava da izađe, a finale 2.000.000 dolara vrijednog turnira u Tokiju potvrda je da se nalazi na dobrom putu. Šarapova je trenutno 25. na WTA listi, a u polufinalu je posle velike drame pobedila (11) Anješku Radvansku sa 2:1 (6:3, 2:6, 6:4).

Jelena je protiv Li pravila po brejk više u svakom od setova, preciznije dva puta je oduzimala servis protivnici i u prvom i u drugom setu, a jednom ga gubila, što je bilo dovoljno za treće finale ove sezone, koje joj je već donijelo nagradu od 175.000 dolara i 550 WTA poena.

Džej-Džej nalazi se na putu da u foto-finišu ipak obezbijedi nastup na finalu sezone, WTA šampionatu u Dohi, za šta joj je potrebno da bude među osam najboljih teniserki po rezultatima u 2009. godini. Finale Tokija je način da se stigne do Dohe, a tek titula...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC