• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baton: Nisam ja Šumaher da varam

Lider ovosezonskog takmičenja u Formuli 1, Britanac Dženson Baton tvrdi da se nikada neće služiti trikovima, kako bi osvojio titulu svjetskog prvaka.

 Baton: Nisam ja Šumaher da varam Izvor: MONDO

"Radije nikad ne bih osvojio titulu nego da do nje dođem na nefer način, kao što su to činili neki moji prethodnici. Ništa mi ta titula ne bi značila ako bih morao da drugog vozača izguram sa staze ili da na primjer tokom trke zaustavim bolid na sred staze kako bih usporio rivale. To je radio Mihael Šumaher. Ne ja", izjavio je Baton uoči trke za Veliku nagradu Japana.

Tri trke prije kraja sezone Baton ima 15 bodova više od klupskog kolege Rubensa Brazilca, a 25 više od vozača Red Bula Sebastijana Fetela, koji je praktično otpao iz trke za titulu.

Ali, Britanac insistira na tome da titulu osvoji na fer i pošten način, jer u suprotnom, pita se on, čemu sve.

"Pa, ako na neki nepošten način dođete do titule, uvijek će vam u glavi zvoniti: 'Uspio sam jer sam varao'. To jednostavno ne želim. Zna se koliki se novac vrti oko Formule 1, ali to bi bilo kao da pljačkate banku",
slikovito je opisao Baton.

Način na koji je Šumaher osvojio prvu titulu svjetskog prvaka 1994. godine i dalje je tema rasprave među ljubiteljima najbržih automobila. Šumaher je na trci u Adelaidi "uletio" u najvećeg rivala Dejmona Hila i osvojio je titulu.

Nešto slično Nijemac je probao da uradi i Žaku Vilnevu u Herezu tri godine kasnije, ali je završio u šljunku.

Posebna priča je kada je kao vozač Ferarija osvojio jednu od sedam titula prvaka svijeta. Njegov tadašnji klupski kolega Rubens Barikelo dobio je naređenje od stručnog štaba da propusti Šumahera.

"Ili pobjeđujete pošteno ili nema svrhe. Uvijek sam imao ravnopravan tretman sa klupskim kolegama i to je veoma značajno. Sjajan je osjećaj biti prvi na svijetu, ali ako izbacite nekog drugog vozača da biste vi osvojili šampionat, onda je to bezveze. Pa, svi znaju šta ste uradili!", kaže Baton.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC