• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Hoću da osvojim prvu titulu!

Stariji će vam često reći da prvo moraš da padneš da bi se podigao... Upravo to je ovog ljeta bio slučaj sa Viktorom Troickim.

 Troicki: Hoću da osvojim prvu titulu! Izvor: MONDO

Drugi reket Srbije otputovao je na Tajland sa pet poraza i jednom pobjedom na pet posljednjih turnira, ne računajući Dejvis kup nastup Srbije protiv Uzbekistana, a onda je na ATP turniru u Bangkoku ušao u seriju i plasirao se u finale!

Od predaje Pol-Anri Matjeu u Hamburgu, sredinom jula, Beograđanin je ispadao u prvim kolima Umaga, Vašingtona, Montreala i Sinsinatija, a na US Openu uspio je da prođe prvo, ali ne i drugo kolo. Sa ne baš sjajnim samopouzdanjem nastupio je na 608.500 dolara vrijednom turniru u Bangkoku, a tamo je uspio u polufinalu prvi put ove sezone da dobije igrača iz Top 10 grupe.

Poslije šest poraza sa teniserima koji se nalaze na prvih deset mjesta ATP liste u 2009. godini, Troicki je izgubio prvi set protiv Žo-Vilfreda Conge sa 6:1, a potom podigao igru i preokrenuo duel u svoju korist - 6:2, 6:3. Conga je u Bangkoku bio prvi nosilac, kao sedmi igrač svijeta.

Taj trijumf, Viktoru je donio meč za prvu ATP titulu u karijeri, u nedjelju poslije 10 časova (Sportklub), a protivnik će mu biti još jedan Francuz, deseti igrač svijeta, Žil Simon. Troickom je ovo drugo finale u karijeri, poslije Vašingtona 2008. godine.

"Sjajno je pobijediti Top 10 igrača, ali radio sam to i ranije", rekao je Troicki (32. ATP) poslije preokreta protiv Conge, kojeg je dobio i prošle sezone u Tokiju.

"Oni su takođe samo ljudi, kao i mi ostali... Nisu nepobjedivi".
Viktor je pobjedom nad Congom zaradio 52.700 dolara i osvojio 150 ATP poena, a ukoliko osvoji prvu ATP titulu u karijeri, iz desetomilionskog grada otputovaće sa 100.100 dolara i 250 ATP poena.

"Imao sam dobar dan i dobio sam meč. U prvom setu nisam imao nikakvih šansi, on je diktirao igru, nekada nisam čak ni vidio lopticu, ali sam poslije ja podigao nivo igre i sve se preokrenulo", prepričao je Troicki duel u kojem je imao 11 asova više od Conge, kojem je četiri puta oduzeo servis.

"Znam da će protiv Simona biti teško, ali spreman sam da ostvarim još jednu pobjedu. Želim da osvojim prvu titulu", poručio je Troicki pred susret koji bi mogao da ga lansira na ivicu plasmana među 20 najboljih, gdje je već bio ove sezone (24. pozicija).

Prije skalpa koji je uzeo Congi, najbolje plasirani teniser kojeg je Troicki dobio ove sezone, bio je David Nalbandijan, koji je tokom Mastersa u Majamiju prošlog proljeća bio na 15. mestu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC