• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniski savez: Ana, vrati se sa osmijehom

Teniski savez Srbije izrazio je podršku Ani Ivanović u odluci da okonča više nego razočaravajuću sezonu.

 Teniski savez: Ana, vrati se sa osmijehom Izvor: MONDO

Iz saveza su poručili da očekuju da se u 2010. godini na terenima ponovo vidi "Anin sjaj i osmijeh".

Ana Ivanović je odustala od učešća na turniru u Pekingu, što je zapravo kraj njenim igrama u ovoj sezoni u kojoj je svakim novim mečom tonula sve dublje.

"Donijela je pravu odluku, napraviće pauzu, imaće dosta vremena da se dobro odmori i zatim ponovo krene naporno da trenira i radi za narednu sezonu u kojoj se očekuje povratak Aninog sjaja i osmijeha na terenu", naveo je TSS u saopštenju i ocijenio da je Ana donijela "razumnu odluku".

Prošla, 2008. godina, bila je godina sjaja Ane Ivanović. Osvojila je grend slem titulu na Rolan Garosu, igrala je finale Australijan Opena, bila je na poziciji broj 1 među teniserkama...Očekivalo se da u ovoj godini potvrdi te uspjehe i pokuša da ih čak nadmaši, ali uslijedio je pad...

TSS smatra da su povrede uzrokovale Anine loše igre.

"Čak sedam različitih vrsta povreda pretrpila je Ana tokom 2009. godine, prouzrokovane pretreniranošću u prvom dijelu sezone. Ana je bila pod konstantnim pritiskom kako od povreda, tako i želje i pokušaja da u svemu tome ponovo pronađe recept za povratak u staru formu i rezultatski bljesak. Uspjela je Ana da odigra i finale velikog WTA turnira - Indijan Vels, ali kada bi krenula rezultatski da se vraća, ponovo bi se nova povreda isprečila na putu povratka. Iscrpljena od svega što joj se izdešavalo Ivanovićeva je zajedno sa svojim timom odlučila da dva mjeseca prije kraja takmičarske 2009. završi sa takmičenjem, da ne forsira svoje tijelo koje nije sada spremno za napore koje donose takmičenja na vrhunskom nivou", naveo je TSS.

U svemu negativnom, Teniski savez je bacio svjetlo i na ono pozitivno što se dogodilo Ani u 2009. godini, a to je nastup u reprezentaciji.

"Iako robujući povredama u 2009. Ana nije zabilježila željene rezultate na individualnim takmičenjima, ona je blistala na terenu kada je igrala u reprezentaciji. Zajedno sa koleginicama iz srpskog Fed kup tima odigrala je istorijske mečeve u Beogradu i španskoj Ljeidi kada je srpska selekcija ubedljivo trijumfovala i ostvarila istorijski plasman - u Svjetsku A grupu Fed kupa gdje nikada naša ženska selekcija nije bila", ističe TSS.

Naredne godine srpske devojke očekuje meč protiv selekcije Rusije, a pobjeda će im donijeti polufinale Svjetske A grupe.

"Srpkinje u 2010. godini imaju šansu da osvoje Fed kup. Sigurni smo da će Ana sve učiniti na terenu da nas obraduje vrhunskim rezultatima u 2010. Teniski savez Srbije od sveg srca Ani želi potpun oporavak i briljantan start takmičarske 2010. godine", poručio je TSS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC