• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Fetel od početka do kraja

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel trijumfovao je u nedjelju na trci Formule jedan za Veliku nagradu Japana.

 F1: Fetel od početka do kraja Izvor: MONDO

Iako su kvalifikacije za Veliku nagradu Japana obećavale uzbudljiv vikend Formule 1, trka na Suzuki nije donijela mnogo iznenađenja.

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel trijumfovao je u nedjeljnoj trci, iskoristivši pol-poziciju osvojenu na zvaničnom treningu dan ranije. Nijemac je bio lider trke od početka do kraja, ne dozvolivši rivalima nijednog trenutka da ga ozbiljno ugroze.

On je tako stigao do treće pobjede u sezoni čime je ostao u trci za titulu kao trećeplasirani u generalnom poretku vozača.

Jarno Truli iz Tojote zauzeo je drugo mjesto, dok je treći bio aktuelni šampion svijeta Luis Hamilton za volanom Meklarena.

Bodove na Suzuki osvojili su još Kimi Raikonen (Ferari), Niko Rozberg (Vilijams), Nik Hajdfeld (BMW Zauber), Rubens Barikelo (Bron GP), dok je lider šampionata Dženson Baton, takođe vozač Bron GP tima, 15. trku u sezoni okončao na osmoj poziciji.



U konkurenciji vozača vodi Baton sa 85 bodova, ispred svog timskog kolege Rubensa Barikela, koji ima 71 bod i Fetela, koji je sakupio 69. Slijede Mark Veber (Red Bul) sa 51,5 poena, Kimi Raikonen (45 bodova) i Luis Hamilton sa 43 boda.

U šampionatu konstruktora prvo mjesto zauzima Bron GP sa 156 bodova, ispred Red Bula (120,5), Ferarija (67), Meklarena (65) i Tojote sa 54,5 bodova.

Do kraja šampionata F1 ostale su još dve trke, a naredna je na programu za sedam dana na stazi Interlagos, za Veliku nagradu Brazila.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC