• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BANKOK: Viktor griješio i ostao bez titule

Viktor Troicki je imao fantastičnu nedjelju na turniru u Bankoku, ali je poklekao na posljednjem koraku.

 BANKOK: Viktor griješio i ostao bez titule  Izvor: MONDO

Srpski teniser je ostao bez prve ATP titule, jer je u finalu Tajland Opena poražen od Žila Simona poslije dva seta - 7:5, 6:3.

Troicki je, ko i dan ranije na meču protiv Žoa Vilfreda Conge, igrao veoma dobro, a onda propustio velike šanse na meču, koje su ga skupo koštale. On je uspio da napravi brejk u devetom gemu i povede sa 5:4 i 30:0, ali ne i da načini završni udarac.

On je praktično poklonio set protivniku, prepustivši mu inicijativu, a Simon je vješto iskoristio „poklon“ i sa tri vezana gema stigao je do prednosti od 1:0 u setovima poslije 45 minuta igre.

Srpski reprezentativac je brzo prešao preko propusta, i odmah na startu drugog seta stigao do nove brejk lopte, ali opet nije bio vješt.

Sve što je tada propustio Viktor naplatio je Francuz u šestom gemu kada je uspio da stigne do ključne prednosti - 4:2. Viktor je najprije spasio jednu brejk loptu, a zatim ispucao čist smeč i aut i na tacni predao meč protivniku. Odlični Simon iskusno je sačuvao nakon toga vođstvo i stigao do svoje prve titule u 2009. godini.

On je tako u finišu sezone uspio da napusti začarani krug jedinog igrača u top 10 koji nije osvojio turnir ove kalendarske godine.

"Odigrali smo odličan meč, ali razočaran sam zbog poraza na kraju. Ipak, Žil je igrao sjajno u finalu i zasluženo je stigao do titule. Hvala publici koja je bila fantastična tokom cijelog turnira", izjavio je Troicki posle finala, istakavši da je najbolji momenat na turniru bila pobjeda protiv Conge u polufinalu.

Troicki je drugi put u karijeru poražen u finalu ATP turnira, ali će mu plasman u završnicu Tajland Opena omogućiti da se vrati među 30 najboljih na svijetu uz 150 osvojenih poena i zaradu od 52.700 dolara.

Njemu sada predstoji turnir u Pekingu, gdje će, ukoliko nadigra kvalifikanta na startu, u drugom kolu igrati protiv Novaka Đokovića.

Zanimljivo je da je upravo Đoković prošle godine u Bankoku igrao isto finale, i takođe izgubio od Francuza, Conge.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC