• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA: Jeleni teško i ove nedjelje

Jelena Janković zadržala je osmo mjesto na najnovijoj WTA listi, dok je Ana Ivanović minimalno pokvarila plasman i sada zauzima 12. poziciju.

 WTA: Jeleni teško i ove nedjelje Izvor: MONDO

"Džej Džej" nije ostvarila napredak uprkos plasmanu u finale Tokija, pošto je branila veliki broj poena osvojen prošle godine u isto vrijeme, kada je trijumfovala u Štutgartu.

Ista priča aktuelna je i ove nedjelje, kada se u Pekingu igra turnir WTA Premijer kategorije, na kojem će učestvovati gotovo sve najbolje teniserke svijeta.

Jelena je druge nedjelje oktobra 2008. osvojila turnir u Moskvi, tako da bi rana eliminacija na Dalekom istoku značila gubitak bodova, ali ne i osjetniji pad na svjetskoj rang-listi, s obzirom na to da može da je pretekne samo Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Dok je Ana otkazala nastup na ovom turniru, navodeći kao razlog jaku prehladu i razočaranje čitavom sezonom, Jankovićeva će startovati u utorak, mečom sa Kineskinjom Šuai Peng (53. na svijetu).

Gledano po međusobnim susretima, pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje, jer Jelena vodi čak sa 6:0.

Ipak, posljednji put su se sastale maja 2008. u Berlinu, a dodatni razlog za brigu je povreda desne ruke, zbog koje je srpska teniserka predala meč u Tokiju Mariji Šarapovoj. Ruskinja je, inače, sa 25. skočila na 15. mjesto i sve je bliža pozicijama koje je zauzimala prije povrede ramena.

Ako savlada Peng, Jelena (osmi nosilac) će se u trećem kolu sastati sa upravo sa Šarapovom ili Azarenkom.

Zanimljivo je da su nastupa u prvom kolu bile pošteđene samo tri teniserke - Šarapova, Janković (igrale finale Bangkoka) i domaća igračica Na Li, dok su Safina, sestre Vilijams i Dementijeva morale na teren, iako imaju najpovlašćenije pozicije u žrebu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC