• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Mogao sam više, ali...

Srpski teniser smatra da za njegove rezultate u 2009. nije kriv samo on nego i uspon ostalih igrača iz vrha svjetskog tenisa.

 Đoković: Mogao sam više, ali... Izvor: MONDO

Teniska sezona je na izmaku, a u analizi urađenog u 2009. godini, Novak Đoković kaže da je mogao više.

On je 2008. završio trijumfom na Masters kupu u Šangaju, kao treći teniser svijeta, a deset mjeseci kasnije vratio se u Kinu kao četvrti igrač na ATP listi, sa samo dvije titule u međuvremenu - iz Dubaija i Beograda.

"Očekivao sam da ću ove godine uraditi više, ali ipak nisam razočaran. Do Rolan Garosa sam imao najbolju sezonu na šljaci u karijeri, tako da mogu da kažem da je bilo i svijetlih trenutaka", rekao je Đoković poslije pobjede u prvom kolu turnira u Pekingu protiv Rumuna Viktora Haneskua.

"Ove godine sam pravio neke izmjene, što mi je u pojedinim trenucima možda malo odvlačilo misli od terena, ali sam uvjeren da mogu da igram veoma dobro i da ću narednih godina biti kandidat za osvajanje gren slem turnira",
rekao je srpski teniser.

Prema njegovim riječima, za nenapredovanje na ATP listi nije kriva njegova slaba igra, već napredak drugih tenisera, na prvom mjestu Endija Mareja i Huana Martina del Potra.

"Iako sam tokom ove sezone igrao sasvim dobro, pao sam sa trećeg na četvrto mjesto. To samo dokazuje koliko napreduju ostali teniseri. Sada nije toliko riječ o kvalitetu, koliko o konstantnosti vrhunske forme. Kada su vam rivali Marej, Nadal, Federer i Del Potro, morate dugo biti u vrhunskoj formi da biste imali šanse da se borite za prvo mjesto".

Najbolji srpski teniser se nada da bi u toj borbi dragocjenu pomoć mogao da mu pruži dvostruki finalista gren slem turnira Tod Martin, koji je odnedavno član njegovog stručnog štaba.

"Tod je bio svestran igrač i godinama je uspijevao da igra na vrhunskom nivou. Zna kako treba da se igra u velikim mečevima i uvjeren sam da će mi njegovi savjeti biti korisni",
zaključio je Đoković.

(Tanjug, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC