• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hasanefendić: Teško je na dvije stolice

Selektor srpskih rukometaša priznao da mu je posao otežan, jer paralelno predvodi i Gumersbah. Perić - čovjek sa jakim karakterom.

 Hasanefendić: Teško je na dvije stolice Izvor: MONDO

Sead Hasanefendić bi trebalo da nadogradi temelje, koje je postavio prethodni selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković. Od iskusnog stručnjaka, koji se trenerskim poslom bavi 40 godina, očekuje se mnogo.

Iako su u Rukometnom savezu Srbije postavili cilj da generacija dostigne maksimum na EP 2012. u Srbiji, očekuje se da i u januaru naredne godine na EP u Austriji, "orlovi" postignu zapažen rezultat.

Ipak, Hasanefendić tvrdi da ne osjeća pritisak.

"Nemam problem sa tim. Zauzet je stav da treba da se nastavi igrački kontinuitet i da se okupi trenutno najbolja ekipa. Bilo bi mi mnogo lakše da je recimo stav da se samo pravi tim za 2012. Nemamo vremena i to je najveći problem",
rekao je Hasanefendić u intervjuu za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Jedan od problema sa kojim se suočava je i "sjedenje na dvije stolice". Trenutno je trener njemačkog Gumersbaha, a paralelno će voditi i reprezentaciju Srbije.

"Biti selektor je jako ozbiljan posao i treba da se radi 24 sata. Treba živjeti u toj zemlji, posjećivati treninge, nadgledati stručni rad, razgovarati sa trenerima... U našem slučaju, kada je reprezentacija sastavljena od internacionalaca, trebalo bi otputovati u Pamplonu, razgovarati sa Nikolićem, njegovim trenerom, ukazati mu na to šta treba da radi više", nastavio je selektor.

"Pred meč Gumersbaha sa Hamburgom govorio sam sebi da do ponoći razmišljam o reprezentaciji, a onda o Hamburgu. Međutim, uhvatim sebe da nije više 12, nego 1,00 - 1,30, a ja pričam sa nekim telefonom o reprezentaciji. U ovo se ulazi kao u ljubav. Uđeš u igru, i ako hoćeš da budeš stvarno u tome, to se u tebi rasplamsa. Teško je biti na dvije stolice, i naravno da bi se bolje radilo, da je čovjek u jednom filmu od jutra do sutra"...

Danijel Šarić se nije odazvao pozivu novog selektora, ali Dejan Perić jeste iako je bio blizu da obuče dres slovenačke reprezentacije.

"Bio je, ali Perić ima jači karakter. On kaže da je motiv samo igrati za Srbiju. Ja sam to znao, jer ga poznajem, ali to nisam smio javno da kažem. On ima svoj stav i to je gotovo".

Perić će biti pomoćnik Hasanefendića, ali i trener golmana, a po potrebi će i stati pred gol. Takođe, preuzeće kapitensku traku od Ratka Nikolića, koji će mu biti zamjenik.

"Kapiten mora bude igrač sa najvećim brojem utakmica i najvećim autoritetom, a mislim da je to Dejan Perić. Ratko je njegov zamjenik i nema tu nikakvih problema. Perić mora da bude, jer ne može njemu neko da bude kapiten, a on ima 40 godina i 200 nastupa za reprezentaciju. To se nameće samo po sebi".


Uspjesi košarkaša, fudbalera, tenisera i ostalih srpskih sportista na međunarodnoj sceni su "pogurali" i rukomet.

"Zbog toga je u ovom kratkom periodu i odlučeno da se nastavi sa kontinuitetom, da se u Austriju ide sa najjačom ekipom, pojačanom Perićem i Lapčevićem, kako bi se ostvario najbolji mogući rezultat. Ako se nam se priključi i Vladica Stojanović i možda još jedan pivotmen, biće to veoma jaka ekipa i sve je moguće", poručio je Sead Hasanefendić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC