• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA PEKING: Jelena krenula, pa stala

Nedovoljno oporavljena, Jelena Janković pokušala da odbrani titulu u Pekingu, ali je eliminisana već na prvom nastupu.

 WTA PEKING: Jelena krenula, pa stala  Izvor: MONDO

Jelena Janković nije predala meč, ali je praktično bez pravog otpora i borbe dopustila protvnici da je eliminiše u drugom kolu WTA turnira u Pekingu i skine krunu sa glave, osvojenu prošle sezone.

Srpska teniserka, nedovoljno oporavljena od povrede mišića i zgloba desne ruke, odlučila je da nastupi na Čajna Openu i učešće je završila već na prvom nastupu, jer je kao osma nositeljka bila slobodna u prvom kolu. U drugom, u utorak, pobijedila ju je domaća teniserka Šuaj Peng.

Jelena je dobro počela, ali je onda bol pobijedila - 1:2 (6:4, 5:7, 2:6).

Srpkinja je tako doživjela prvi poraz u karijeri od trenutno 53. na WTA listi, Peng, kojoj je na šest mečeva dozvolila da osvoji samo jedan set... Ovog puta, nije mogla da joj se suprotstavi, naročito u trećem setu u kojem je Kineskinja svaki od šest gemova na svoj servis osvajala bez izgubljenog poena!?

Jelan je dobila prvi set sa dva osvojena brejka, uz jedan izgubljeni, povela u drugom setu sa 3:1 i stala... Od tog trenutka, igrala je Peng, koja će se u trećem kolu sastati sa šampionkom prethodnog turnira, Pan Pacifik Opena u Tokiju.

U finalu Tokija, Šarapova je pobijedila upravo Jelenu Janković, koja je predala meč pri vođstvu Ruskinje od 5:2 u prvom setu, upravo zbog povrede. Tada je Jelena najvila da će možda čak i odustati od Pekinga, što je prije nje uradila i Ana Ivanović.

Ovakav rasplet događaja mogao bi bitno da se odrazi na Jelenin plasman na WTA listi, jer je ona u jednom danu ostala bez 920 WTA poena... Prošle sezone, u finalu Pekinga koji se tada igrao za 550 WTA poena, Beograđanka je glatko pobijedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:3, 6:2 i osvojila 95.500 dolara.

U međuvremenu, WTA je uvrstio Peking u Premijer Mandatori kategoriju turnira sa budžetom od 4.500.000 dolara, a Jelenini bodovi gotovo su "duplirani", tako da je ona branila 1.000 WTA poena. Preskakanjem prvog kola osvojila je 80, a potom ostala bez 920.

Kako će se to odraziti na njen plasman narednog ponedeljka delom će zavisiti i od učinka ostalih teniserki u Pekingu, a jedna je već platila cijenu...

Ruskinja Dinara Safina porazom u drugom kolu Pekinga od Kineskinje Šuaj Žang matematički je izgubila prvo mjesto WTA liste, koje će naredne sedmice pripasti Sereni Vilijams. Amerikanka ja na istom turniru u drugom kolu pobijedila Jekatarinu Makarovu i bez obzira šta uradi do kraja turnira, vratiće se na prvo mjesto WTA, na kojem je bila nekoliko puta u karijeri.

Pored Safine i Jankovićeve, u ženskom dijelu turnira u Pekingu do sada eliminisane su i (3) Venus Vilijams, Janina Vikmajer, Sabin Lisicki, Lusi Safarova, (8) Viktorija Azarenka...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC