• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Timovi neće u Koreju, hoće u Ameriku

Asocijacija timova Formule jedan zabrinuta je zbog mogućnosti da se u kalendar za 2010. godinu ubaci Velika nagrada Koreje.

 F1: Timovi neće u Koreju, hoće u Ameriku Izvor: MONDO

"Južna Koreja je divna zemlja i nemamo nikakvih problema da odemo tamo, ali ne sviđa nam se što čujemo da je staza udaljena četiri-pet sati vožnje od najbližeg velikog grada", izjavio je šef ekipe Meklarena Martin Vitmarš.

"Ne postoji odgovarajuća infrastruktura, nema dobrih hotela, nema uslova za efikasan transport. To takođe komplikuje život navijačima i medijima", dodao je on.

Vitmarš smatra da bi prioritet Formule jedan trebalo da bude povratak na sjevernoamerički kontinent, koji je ove sezone ostao bez trke.

Kanadski grad Montreal posljednji put je bio domaćin "najbržem svjetskom cirkusu" 2008. godine, a Indijanapolis (SAD) godinu prije toga, dok se u kalendaru za aktuelnu sezonu našlo mjesta za čak šest trka u Aziji!

Preliminarni kalendar za 2010, koji je prošlog mjeseca objavio Savjet svjetskog moto-sporta, sadrži 19 trka, od kojih devet u Evropi, sedam u Aziji, a po jedna u Australiji, Kanadi i Brazilu.

"Melburn ne bi smio da dođe u pitanje. Sjeverna Amerika je veliko tržište, o koje smo u prošlosti znali da se ogriješimo. Zato imamo obavezu da se vratimo tamo, makar ne zaradili ništa", rekao je Martin Vitmarš.

Prvi čovjek F1, Berni Eklston, otkrio je da radi na organizaciji gran pri trke na ulicama Njujorka, pošto se staza u Indijanapolisu pokazala kao loše rješenje u sportskom i marketinškom smislu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC