• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Krem na Banjici, uvertira za EL

Vaterpolo klub Partizan domaćin jakog turnira na kojem učestvuju Pro Reko, Vašaš i Olimpijakos. Sve podređeno takmičenju u Evroligi.

 VATERPOLO: Krem na Banjici, uvertira za EL Izvor: MONDO

Uvertira za novu, mnogo bogatiju vaterpolo klupsku sezonu, biće ovog vikenda na Banjici kada će gosti Partizana biti neke od najjačih evropskih ekipa - italijanski Pro Reko, mađarski Vašaš i grčki Olimpijakos.

Srpski šampion drugu godinu zaredom organizuje turnir "Partizanove legende" koji će zapravo biti priprema za ono što je za Partizan "najbitnije" u ovoj sezoni, a to je takmičenje u Evroligi i novi pokušaj ulaska na Fajnal-for.

Biće to prilika za ljubitelje vaterpola u Beogradu da pozdrave sve srpske reprezentativce, koji su ovog ljeta osvojili titulu svjetskog prvaka.

Gro članova srpskog nacionalnog tima igra u Partizanu (čak desetorica "zlatnih"), a u italijanskom šampionu Pro Reku su Vanja Udovičić (kapiten srpske selekcije), ali i novi igrači - Filip Filipović i centar Slobodan Nikić.

Dakle, Filipović, "dijete Banjice", ponovo se vraća na mjesto gdje se igrački afirmisao, ali i pomalo "neprijateljski" se rastao sa crno-bijelima.

Partizan će ove sezone igrati u nešto izmijenjenom sastavu, ali i dalje vrlo jakom. Ostali su Slobodan Soro, Andrija Prlainović, Vladimir Vujasinović, Nikola Rađen, Duško Pijetlović, Marko Avramović, Milan Aleksić, kao i Luka Mirković, a povratnici među crno-bijele su centar Miloš Korolija i Slavko Gak.

Iz ekipe su otišli Filipović, centar Rajan Bejli i Jugoslav Vasović.

Trener Partizana Igor Milanović rekao je da će mu i turnir "Partizanove legende" pomoći za dodatno uigravanje ekipe, poslije turnira u Rumuniji, gdje su crno-bijeli bili pobjednici. Rezultat je, opet, u drugom planu.

"U pravo vrijeme dolazi ovaj turnir. Na okupu smo mjesec dana i ovo će biti prava provjera za sagledavanje svih potencijala i svih nedostataka ekipe. Rezultatski imperativ ne postoji. Probaću više varijanti u odbrani, ali i u napadu. To ne znači da ćemo izaći da izgubimo. Partizan u svaku utakmicu ulazi da pobijedi, pa će tako biti i na ovom turniru", rekao je Milanović na konferenciji za novinare.

Za razliku od prethodnih sezona, kada je Partizan igrao jake utakmice samo u Evroligi, ove sezone crno-bijeli će biti učesnici regionalne Interlige, u kojoj će učestvovati najjače mađarske ekipe, kao i predstavnici rumunskog i slovačkog vaterpola.

To će značajno pomoći uigravanju ekipe i podizanju forme za Evroligu, u kojoj je proklamovani cilj plasman na F4, što je prethodnih sezona izostalo.

"Moj prethodnik Dejan Udovičić imao je čudno težak zadatak da izvuče maksimum od ekipe i to samo kroz pet, šest utakmica u Evropi. Ja volim da kažem da je to bio rad na slijepo. Meni će posao biti olakšan, jer ćemo igrati tu Interligu koju ćemo takođe iskoristiti za probanje nekih mlađih igrača i tempiranje forme za Evroligu", rekao je Milanović.

Direktor Partizana Darko Udovičić rekao je da Beograd može da se podiči što je domaćin jednom tako jakom vaterpolo turniru i istakao da jsu Vašaš, Pro Reko i Olimpijakos ponovo izabrali Partizan i Beograd, što dovoljno govori o tome kakav rejting crno-bijeli imaju u Evropi.

"Nama je ove sezone najbitnija Evroliga, što ne znači da će ostala takmičenja biti u drugom planu. Ipak, sve te utakmice su u cilju priprema ekipe za Evropu", rekao je Udovičić.

Poslije turnira "Partizanove legende", Partizan očekuje početak takmičenja u nacionalnom kupu, a između 20. i 30. oktobra počinje Interliga. Žrijeb za Evroligu biće sredinom novembra.

Raspored takmičenja "Partizanove legende":

petak, 9. oktobar:

Pro Reko - Olimpijakos (18.15h)
Partizan - Vašaš (20h - TV prenos)

subota, 10. oktobar:

Partizan - Pro Reko (19h - TV prenos)
Vašaš - Olimpijakos (20.30h)

nedelja, 11. oktobar:

Pro Reko - Vašaš (10.15h)
Partizan - Olimpijakos (12h)

Dnevne ulaznice (za dvije utakmice) koštaju 200 dinara (oko 5 KM) za tribine, a 400 dinara (oko 10 KM) za VIP mjesta.

(MONDO - foto: detalj sa prošlogodišnjeg turnira)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC