• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP PEKING: Novak preslišao Viktora

Do rezultata 3:3 bilo je neizvjesno u duelu Đokovića i Troickog, a onda je mlađi i bolje rangirani vezao devet gemova u nizu - 6:3, 6:0.

 ATP PEKING: Novak preslišao Viktora  Izvor: MONDO

Srpski derbi u Nacionalnom teniskom centru u Pekingu trajao je šest gemova, a onda se pretvorio u demonstraciju moći jednog, odnosno nemoći drugog rivala.

Mlađi i bolje plasirani Novak Đoković u drugom kolu Čajna Opena pobijedio je starijeg sugrađanina i nešto lošije plasiranog igrača na ATP liste, Viktora Troickog sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:0.

U duelu dva najbolja reketa Srbije, četvrtog i 28. na ATP listi, neizvjesno je bilo do šestog gema prvog seta, kada je Troicki uspio da spasi dvije brejk lopte za rivala i izjednači na 3:3. Od tog trenutka, Troicki nije osvojio nijedan gem na meču, koji je ekspresno skraćen na svega 61 minut.

Đoković (22 godine) vezao je devet gemova u nizu i poveo sa 2:1 u međusobnim susretima sa godinu dana starijim prijateljem. Poveo je Troicki pobjedom u Umagu 2007. godine, a izjednačio Đoković na Srbija Openu prethodnog proljeća.

Novak će se u svom prvom nastupu u Pekingu, u trećem kolu sastati sa petim nosiocem Fernandom Verdaskom koji je nešto ranije u srijedu eliminisao sunarodnika i bivšeg najboljeg tenisera svijeta Huana Karlosa Ferera sa 2:0 (7:5, 6:4). Srbin vodi sa 4:2 u međusobnim susretima sa lijevorukim Špancem, koji je dobio prva dva duela, a potom su četiri pripala Đokoviću.

Posljednji put Đoković i Verdasko igrali su ove sezone na US Openu i srpski as dobio je meč sa 3:1.



Troicki je u prvom kolu 2.100.500 dolara vrijednog turnira u Pekingu pobijedio kvalifikanta Fabija Fonjinija sa 2:0 (7:6, 7:5), dok je Đoković, koji je postavljen za drugog nosioca iza Rafaela Nadala, bio bolji od Rumuna Viktora Haneskua sa 2:0 (6:3, 7:5).

Meč između Đokovića i Verdaska u četvrtfinalu Čajna Opena trebalo bi da bude odigran ili u četvrtak ili u petak.

Troicki je u Peking doputovao kao finalista prošlonedeljnog turnira u Tokiju, gdje je poražen od desetog tenisera sveta Žila Simona, ali dobru formu u kojoj se nalazi od Dejvis kup duela sa Uzbekistanom u Areni krajem septembra nije mogao da potvrdi u meču sa Đokovićem u kojem je potpuno pao kada je izgubio prvi servis gem.

U drugom setu, Troicki je osvojio svega deset poena...

Ranije u srijedu, odigrani su i mečevi (4) Nikolaj Davidenko - Filip Kolšrajber 2:0 (6:1 , 6:0) i (8) Marin Čilić - Žulijen Beneto 2:1 (6:2, 2:6, 6:0).

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC