• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Olivera na 21 km u u Birmingemu

Najbolja srpska dugoprugašica Olivera Jevtić trčaće polumaraton na Svjetskom prvenstvu u Birmingemu, što će biti priprema za maraton na kraju sezone.

 ATLETIKA: Olivera na 21 km u u Birmingemu  Izvor: MONDO

Nedeljni nastup u Birmingemu Oliveri će biti treći ovogodišnji polumaraton, pošto je dionicu od 21,1 kilometra već trčala u Beogradu, a potom i u Sarajevu, gdje je stazu prešla za jedan sat, devet minuta i 40 sekundi.

"Cilj je naravno i da se plasira što bolje i vrati se na svjetsku atletsku scenu. Ali, u polumaratonu je nastupila smjena i jako je malo atletičarki iz Oljine generacije. Ovo treba da bude jedna dobra kontrola, jer u planu imamo da do kraja godine Olja istrči cio maraton", rekao je njen rener Slavko Kuzmanović, a prenio Atletski savez Srbije.

Kuzmanović je istakao da očekuje izuzetno jaku konkurenciju, pošto će se za bogate nagrade nadmetati barem 47 takmičarki.

"Kenijke predvodi vodeća na svijetskim listama Meri Jepkosegei Keitani sa li~nim rekordom 1:06.48 iz 2007. godine i najboljim rezultatom sezone 1:07:00. Tu je i Japanka Jurika Nakamura, finalistkinja Svjetskog prvenstva u Berlinu na 5.000 i 10.000 metara. Za Britanke neće trčati višestruka svjetska prvakinja Pola Redklif, već vrlo uspješna Mišel Ros-Koup", naveo je Kuzmanović.

Olivera je najbolji plasman na svjetskim prvenstvima ostvarila 1998. godine u Usteru kada je zauzela četvrto mjesto. U Bristolu 2001. godine bila je sedma, a naredne sezone u Briselu šesta, pošto je rezultatom 1:09.33 postavila rekord Srbije.

Trka u Birmingemu počeće u devet sati, a pobjednici će pripasti 30.000 dolara. Ukupan nagradni fond je 245.000 dolara.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC