• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Nole sa Verdaskom, ćao Serena

Đoković u petak ujutru igra četvrtfinale sa Špancem, dok je nova-stara "broj 1" eliminisana od Nađe Petrove.

 PEKING: Nole sa Verdaskom, ćao Serena Izvor: MONDO

Novak Đoković će četvrtfinalni meč na Čajna openu u Pekingu sa Fernandom Verdaskom igrati u petak oko 6,30 po srednjeevropskom vremenu.

Najbolji srpski teniser (drugi nosilac) prethodno je na turniru, čiji je nagradni fond 2.100.500 dolara, savladao Rumuna Viktora Haneskua 6:3, 7:5, a zatim i "isprašio" Viktora Troickog 6:3, 6:0.

Španac je, kao peti nosilac, do sada bio bolji od Amerikanca Robija Đineprija (6:7, 6:1, 6:2) i zemljaka Huana Karlosa Ferera (7:5, 6:4).

Pobjednik sedmog međusbonog duela Đokovića i Verdaska igraće u polufinalu sa boljim iz meča Robin Soderling (6) - Ivan Ljubičić. Preostali četvrtfinalni parovi su: Rafael Nadal (1) - Marat Safin i Nikolaj Davidenko (4) - Marin Čilić (8).

Đoković je pobijedio Verdaska u posljednja četiri meča, i to na Rolan Garosu i na Mastersu u Madridu 2007, kao i na Mastersu u Monte Karlu i US openu ove godine.

Prethodno, Španac je dva puta slavio (2005. i 2006).

Pobjedniku Čajna opena pripašće pola miliona dolara i 500 ATP poena.

PETROVA IZBACILA SERENU

Paralelno sa muškim, u Pekingu se igra i ženski turnir. S obzirom da Čajna open u konkurenciji dama ima tradiciju, a u muškoj se igra prvi put, nagradni fond kod teniserki je znatno veći - 4.500.000 miliona dolara.

Pobjednici će pripasti 775.500 dolara i 1000 WTA poena, a to sigurno neće biti nova-stara "broj 1", Serena Vilijams.

Amerikanka će od ponedeljka ponovo biti na čelu WTA kolone, jer je aktuelna prva teniserka svijeta Dinara Safina ispala već u drugom kolu (od Kineskinje Šuai Ženg). Međutim, u Pekingu je zaustavljena već u trećem kolu. Bolja od nje bila je Ruskinja Nađa Petrova - 6:4, 3:6, 7:6.

"Mislim da ni u jednom trenutku nisam ubacila u petu brzinu. Ona je kontrolisala cio meč. Nikada nije igrala ovako dobro", izjavila je Serena.

S obzirom da je Venus eliminisana još ranije (u drugom kolu od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove), među osam najboljih u Pekingu nema prve tri nositeljke.

U četvrtfinalu će se sastati: Vera Zvonareva (7) - Marion Bartoli (14), Elena Dementijeva (4) - Agnješka Radvanska (12), Svetlana Kuznjecova (6) - Anastasija Pavljučenkova, Nađa Petrova (13) - Šuai Peng.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC