• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP PEKING: Novak sa Soderlingom za finale

Đoković će se, poslije pobjede u četvrtfinalu nad Verdaskom, za plasman u finale Čajna Opena boriti sa Šveđaninom Soderlingom.

 ATP PEKING: Novak sa Soderlingom za finale Izvor: MONDO

Peti puz u nizu Novak Đoković pobijedio je Fernanda Verdaska i plasirao se u treće uzastopno ATP polufinale ove sezone.

Srbin je, poslije dva startna poraza u karijeri od Španca, 2005. i 2006. godine, u petak rano ujutru po našem vremenu nastavio perfektan niz, koji mu je donio borbu za finale 2.100.500 dolara vrednog Otvorenog prvenstva Kine - 2:1 (6:3, 1:6, 6:1).

U polufinalu, četvrti teniser svijeta i drugi nosilac u Pekingu, sastaće se protiv (6) Robina Soderlinga, koji je bio bolji od Hrvata Ivana Ljubičića sa 2:0 (7:6, 6:4). Đoković je do sada tri puta igrao protiv Šveđanina i još nema poraz, a posljednji put sastali su se u Bangkoku prošle godine.

Meč sa levorukim Verdaskom, petim nosiocem na Čajna Openu, trajao je sat i 44 minuta i bio podeljen na tri etape u kojima je svaki teniser bio potpuno dominantan. Bez drame, Novak je dobio prvi i treći set, dok je u drugom glatko poražen.

U drugom polufinalu, poslije pobede nad (4) Nikolajom Davidenkom, još jedan Hrvat Marin Čilić čeka pobjednika poslednjeg četvrtfinala (1) Rafael Nadal - Marat Safin. Čilić je u Peking pozvan naknadno, dobio je vajld-kard i bio postavljen za osmog nosioca.

Protiv Davidenka, bio je prilično ubjedljiv - 2:0 (6:4, 6:4).

Prije Verdaska, u svom prvom ATP nastupu na mjestu gdje je prošlog ljeta donio Srbiji bronzanu medalju na OI u Pekingu, Đoković je pobijedio Rumuna Viktora Haneskua (6:3, 7:5) i zemljaka, Viktora Troickog (6:3, 6:0).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC