• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOK: Rog opet izabran za predsjednika

Belgijanac Žak Rog ponovo je u petak izabran za predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i tu funkciju obavljaće i u naredne četiri godine

 MOK: Rog opet izabran za predsjednika Izvor: MONDO

Rog, koji je od 2001. godine predsjednik MOK-a, bio je jedini kandidat na izborima i dobio je 88 glasova, dok je jedan član Izvršnog odbora tog tijela bio protiv.

"Ukazali ste mi veliku čast novim izborom. Zajedno smo postigli mnogo stvari, a sada možemo da se koncentrišemo na budućnost. Čeka nas mnogo posla", rekao je Rog.

Predstavnik Brazila Žoao Avelanž zatražio je da glasanje bude javno, ali je Rog ipak insistirao na tajnom izjašnjavanju. Rog je u julu 2001. godine izabran za osmog predsjednika MOK-a, kada je porazio tri kandidata na izborima. On je nasledio Huana Antonija Samarana, poslije 21 godine.

Rog je nadgledao organizaciju Letnjih olimpijskih igara u Atini 2004. i Pekingu 2008. godine, kao i Zimske u Solt Lejk sitiju 2002. i Torinu 2006. godine.

On je prvih osam godina na mjestu predsjednika MOK-a posvetio borbi protiv dopinga i najavio je da će i u naredne četiri nastaviti ozbiljnu borbu protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Takođe, za nove potpredsjednike MOK-a imenovani su Mario Peskante iz Italije i Miang Ng iz Singapura, dok je Izvršni odbor ponovo izabrao 106 članova MOK-a.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC