• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak kineski car

Novak Đoković u nedjelju je savladao Hrvata Marina Čilića rezultatom 6:2, 7:6 (7:4) i osvojio Kina open u Pekingu!

 Novak kineski car Izvor: MONDO

Meč je trajao sat i 54 minuta i odlučen je u "taj-brejku", poslije uzbudljive završnice drugog seta, u kojoj nijednom teniseru nije polazilo za rukom da osvoji gem na svoj servis.

Čilić je dva puta servirao za 1:1 u setovima, pri vođstvu od 5:4 i 6:5, ali je Novak u tim trenucima dokazao da je kvalitetniji, iskusniji i stabilniji igrač.

Uspio je da iznudi trinaesti gem, u kojem je sa dva "mini-brejka" stekao tri poena prednosti (5:2) i zatim rutinski završio posao.

Đokoviću je ovo 14. titula iz 25 finala u karijeri, a treća iz osam ovogodišnjih finala. Prethodno je trijumfovao u Dubaiju i u Beogradu, na turniru Serbia open.

Srpski teniser će se 19. oktobra vratiti na treću poziciju ATP liste, kada se Endiju Mareju obrišu bodovi zarađeni trijumfom na prošlogodišnjem Mastersu u Madridu. Novakov skor na turnirima u 2009. godini je 63:15 - odigrao je čak 78 mečeva, po čemu je rekorder na ATP turu.

Čilić je u četvrtom finalu karijere doživio prvi poraz. Radovao se u Čenaju i Zagrebu ove godine, a 2008. u Nju Hejvnu.

Novak je u finalu Pekinga imao sreću da kiša prekine meč pri rezultatu 2:2 i 40:40 u prvom setu. Čilić je do tada igrao bolje i agresivnije, ali nije uspio da pretoči u brejk nijednu od pet šansi.

Kada po povratku na teren, nakon sat i po pauze, nije iskoristio ni šestu brejk loptu, Đoković je preuzeo stvari u svoje ruke, uzeo četiri gema zaredom i osvojio prvi set.

Godinu dana mlađi Čilić konačno je uspio da mu oduzme servis na početku drugog seta, vodio je sa 2:0 i 3:1, kasnije još dva puta imao brejk prednosti, ali nije uspeio da sačuva taj kapital.

Đoković će naredne nedjelje igrati na Mastersu u Šangaju (nagradni fond 5,25 miliona dolara). Biće slobodan u prvom kolu, u drugom čeka Letonca Ernestsa Gulbisa ili igrača iz kvalifikacija.

Viktor Troicki startovaće protiv Argentinca Huana Monaka, a igraće i Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u dublu.

Novak je za trijumf u Pekingu nagrađen sa pola miliona dolara.

Turnir je održan na otvorenim terenima Nacionalnog teniskog centra, na kojima se ljeta 2008. godine vodila borba za olimpijske medalje

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC