• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Sjajni Partizan pobijedio "drim tim"

Ako se po jutru dan poznaje, vaterpolisti Partizana mogli bi ove sezone u Evropi da naprave nešto veliko.

 VATERPOLO: Sjajni Partizan pobijedio "drim tim" Izvor: MONDO

U drugom kolu turnira "Partizanove legende" na Banjici, Partizan je savladao strašni Pro Reko 8:4 (1:0, 3:0, 3:2, 1:2) i na pravom su putu da odbrane trofej, poslije pobjede i u prvom kolu nad Vašašom 10:7.

Jeste da je početak sezone, jeste da je ovo pripremni turnir, jeste da Pro Reko još nije uigran, ali je ovaj rezultat svakako vrijedan pažnje.

Crno-bijeli su odigrali sjajan meč, bili su briljantni u odbrani, maštoviti u napadu, motiv i želja su bili daleko više na strani Partizana. O tome kako je igrala odbrana srpskog šampiona, najbolje svjedoči podatak da su prvi gol primili tek na početku treće četvrtine!

Na poluvremenu, na semaforu bazena na Banjici stajalo je nestvarnih 4:0, a ekipa iz Italije imala je u prve dve četvrtine čak šest napada sa igračem više.

Bio je ovo i prvi meč koji je doskorašnji igrač Partizana Filip Filipović igrao na svojoj Banjici, ali za protivničku ekipu. Dao je dva gola, a pridružio mu se još jedan bivši igrač crno-bijelih Vanja Udovičić. Za Pro Reko je igrao i centar srpske reprezentacije Slobodan Nikić, još jedno ljetno pojačanje.

Ekipa Pro Reka važi za evropski "dream team", jer u svojim redovima ima gotovo sve najbolje na svjetskom vaterpolo tržištu. Gotovo sve, jer je "kusur" i to ne mali, u Partizanu i još nekim ekipama.

Za ekipu iz đenovskog zaliva, igraju velika imena svjetskog vaterpola, od golmana Tempestija, preko Mađara Tibora Benedeka i Norberta Madaraša, preko srpskih reprezentativaca Filipovića, Vanje Udovičića, Slobodana Nikića, do "azura" Kalkatere, Đorđetija...

Ipak, ni ta imena, ni mnogo veći budžet, nisu bila dovoljna da se Partizan savlada na Banjici. Rekosmo već, ovo je tek početak sezone, i sigurno je da će tamo negdje na proljeće Pro Reko naći svoju igru, ali crno-bijeli mogu da budu prezadovoljni subotnjom večeri.

Još jednu dobru igru prikazao je mladi reprezentativac Miloš Ćuk, koji je pokazao da će biti veliko pojačanje za Partizan.

U posljednjem kolu, u nedjelju u podne, Partizan igra protiv Olimpijakosa.

STATISTIKA:

strelci

PARTIZAN: Živko Gocić i Miloš Ćuk po dva gola, Marko Avramović, Duško Pijetlović, Andrija Prlainović i Miloš Korolija po jedan.

PRO REKO: Filipović dva, Udovičić i Tibor Benedek po jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan 4/9; Pro Reko 2/12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC