• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Borac m:tel "pao" u paklu Morače!

Rukometaši Borca m:tel poraženi su u prvom meču drugog kola Kupa EHF na gostovanju kod podogoričke Budućnosti (36:30).

 RUKOMET: Borac m:tel "pao" u paklu Morače! Izvor: MONDO

Uprkos neigranju povrijeđenog kapitena Gorana Malića, Banjalučani su pružili solidan otpor favorizovanom protivniku i izborili rezultat koji im daje realne šanse da u revanšu u dvorani "Borik" uspiju da nadoknade "minus" i osiguraju plasman u narednu fazu takmičenja.

Podgoričani, koje sa klupe predvodi Vuk Roganović, su u nedelju od samog početka utakmice u "Morači" nametnuli svoj ritam i nakon prvog poluvremena stekli tri gola viška - 17:14.

Ipak, u nastavku utakmice, izabranici Draška Budiše su pojačali odbranu i deset minuta prije kraja uspjeli da uspostave rezultatsku ravnotežu - 25:25.

Međutim, domaćin se zbog nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka u finišu meča ponovo "odlijepio" i zadržao prednost do samog kraja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marković sa šest golova, koliko je postigao i Halilbegović u banjalučkoj ekipi.

"Rezultat ne odražava igru na parketu. S obzirom na prikazano, mislim da nismo zaslužili da izgubimo sa šest golova razlike. Do 52, 53. minuta imali smo aktivan rezultat, a onda smo popustili, dozvolili rivalu da preuzme kontrolu, te iz kontri i polukontri dođe do pobjede", izjavio je trener Banjalučana za zvanični sajt kluba.

Prema Budišinim riječima, ostaje žal što " minus" nije manji, ali se njegov tim neće predate u revanšu.

"Preostaje da se što bolje pripremimo za revanš, popravimo neke stvari i pokušamo da pred svojim navijačima nadoknadimo zaostatak",
dodao je Budiša.

Direktor Borca m:tel Boris Đogo dijeli njegovo mišljenje.

"Ne možemo da budemo zadovoljni epilogom, pogotovo ako se zna da je konačan rezultat najveća prednost Budućnosti. Veći dio meča smo u najmanju ruku bili ravnopravan rival, a kada se ‘lomio’ rezultat, ni arbitri nam nisu bili naklonjeni. U jednom trenutku su nam istovremeno isključili dva igrača, što je i bilo ključno u završnici. Ipak, pokazali smo da možemo da se nosimo sa Podgoričanima i da u revanšu imamo šansi".

Revanš utakmica drugog kola Kupa EHF na programu je naredne subote s početkom u 20.15 časova.

BUDUĆNOST 36 (17)
BORAC m:tel 30 (14)

DVORANA: "Morača" u Podgorici. Gledalaca: 1.100. Sudije: Marek Baranovski, Bogdan Lemanovič (Poljska). Sedmerci: Budućnost 7 (6), Borac m:tel 4 (4). Isključenja: Budućnost 8, Borac m:tel 16 minuta. Crveni karton: Goran Trkulja (Borac m:tel, treće isključenje) u 57. minutu.

BUDUĆNOST:
Grbović 9, Lasica 1, Ž. Marković 6 (4), Bakić 2, Anđelić, Kovalenko 8, Stoiljković, Burić, Miagkov 1, Ćioban, Rajičević 4 (2), Ivanović 3, Majić, Pejović 2. Trener: Vuk Roganović.

BORAC m:tel:
Blažević, Srdić, Garić 6, Pucarević 1, Rakocija 2, Pijetlović 3 (1), Panić 1, Halilbegović 6, Kulenović, Mulabdić, Ilić 3, Mikić 5 (3), Trkulja, Međedović 3. Trener: Draško Budiša.

(MONDO, foto: RK Borac m:tel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC