• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizanov zalet za EL

Crno-bijeli pokazali veliki potencijal na turniru "Partizanove legende". Da li će uspjeti da ispune cilj?

 VATERPOLO: Partizanov zalet za EL Izvor: MONDO

Najviši proklamovani cilj uprave Vaterpolo kluba Partizan za ovu sezonu je plasman na završni turnir Evrolige. Iako je tek početak sezone, poslije igara na turniru "Partizanove legende", na Banjici, opravdano, raste optimizam.

Prethodne dvije sezone, crno-bijeli su bili "viđeni" kao sigurni učesnici Fajnal-fora, čak i kao novi evropski prvaci. Ipak, u obe sezone zastajali su na posljednjem stepeniku prije završnog turnira.

Igre na turniru "Partizanove legende", međutim, nagovještavaju da će i ta stepenica biti preskočena i da su "preležane" neke bolesti iz prethodne dvije sezone.

Naravno, ne treba izgubiti iz vida da još neke ekipe, a prije svega, italijanski Pro Reko, crnogorski Jadran, koji se silno pojačao, potom dubrovački Jug, zagrebačka Mladost, branilac titule prvaka Evrope, kotorski Primorac...takođe imaju najviše ambicije i što je još važnije imaju i timove kadre da se popnu na evropski vaterpolo krov.

I još jedna stvar. Partizan ostao bez ljevorukog igrača i to kakvog - najboljeg igrača svijeta za 2009. godinu Filipa Filipovića.

Ali, ono što raduje jeste da se manjak ljevorukih igrača u Partizanovom timu nije osjetio, bar na turniru na Banjici. Nije mala stvar pobijediti ovakav Pro Reko sa Filipovićem u timu sa 8:4, pa makar to bila i prijateljska utakmica.

"Vjerujem da ćemo uspjeti da nadoknadimo Filipov izostanak. Uklapamo se na različite načine, pa sam i ja počeo da igram po desnoj strani. Nikada jedan igrač ne može da bude jači od cijelog tima, da od njega sve zavisi. Moramo da idemo dalje", odlučno poručuje gospodin Vladimir Vujasinović, kako ga zove trener crno-bijelih Igor Milanović.

Milanović je uspješno debitovao na Partizanovoj klupi na turniru u Rumuniji, a i sam je bio prijatno iznenađen igrama svog tima na mečevima protiv Pro Reka i Vašaša, pa i većim dijelom protiv Olimpijakosa.

"Vidio sam veliki potencijal ali i neke nedostatke. Ipak, prikazano na turniru meni mnogo znači, jer se moj način rada pokazuje kao dobar", kaže Milanović.

Odbrana je i dalje najjače oružje crno-bijelih. Podatak koji to potvrđuje - Pro Reko je u prvom poluvremenu imao šest napada sa igračem više i nijedan nije realizovao. Uostalom, prvo poluvrijeme utakmice Partizan - Pro Reko završen je 4:0 za srpskog šampiona. Interesantno...

"Odbrana jeste najveći potencijal ovog tima i tu treba da tražimo sigurnost u igri", ističe Milanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC