• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u Kini kao kod kuće

Najbolji srpski teniser poslije osvajanja Pekinga otišao u Šangaj gdje ga u prvom kolu čeka Fonjini, a zatim vjerovatno Has.

 Đoković u Kini kao kod kuće Izvor: MONDO

Novaku Đokoviću prija Daleki istok ili preciznije - Kina.

U nedjelju je u finalu turnira u Pekingu savladao Marina Čilića i osvojio 14. titulu u karijeri. Ujedno, obezbijedio je povratak na treće mjesto ATP liste kada bude objavljena narednog ponedjeljka.

Iz Pekinga je otišao u Šangaj gdje će učestvovati na turniru Masters serije. Taj grad ostao mu je u lijepom sjećanju, jer je prošle godine bio najbolji na završnom turniru u sezoni na kome učestvuje osam najboljih tenisera svijeta.

"Pun sam samopouzdanja. Posljednjih godina imam dosta uspjeha na turnirima u Aziji", rekao je Đoković po dolasku u Šangaj.

"Prošle godine sam ovdje osvojio titulu na Masters kupu i to smatram velikim uspjehom. Sada sam pobijedio na turniru u Pekingu, što je takođe veliki uspjeh, i daje mi dodatnu motivaciju", dodao je srpski teniser.

Đoković je, kao drugi nosilac, bio slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje meč sa 66. igračem sa ATP liste, Fabijom Fonjinijem. Italijan je do glavnog žrijeba stigao kroz kvalifikacije, a onda je savladao Estonca Ernestsa Gulbisa - 7:6, 6:3.

Đoković i Fonjini se do sada nisu sastajali.

Ukoliko Srbin opravda ulogu favorita, u trećem kolu će igrati protiv boljeg iz njemačkog duela, Tomi Has - Rajner Šitler...

Na turniru, čiji je nagrdani fond 3.240.000 dolara, ne učestvuju Rodžer Federer i Endi Marej. Glavni favorit za osvajanje 616.500 dolara i 1.000 ATP poena je Rafael Nadal.

Pored Đokovića u Šangaju u singl konkurenciji igra i Viktor Troicki, koji je sa uspehom prošao prvo kolo, savladavši Argentinca Huana Monaka, i očekuje ga meč sa osmim nosiocem, Žilom Simonom.

U dublu, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor startovaće okršajem sa Francuzima, Žulijenom Benetoom i Žoom Vilferdom Congom.

Sva trojica srpskih tenisera izaći će na teren u sredu pre podne po srednjeevropskom vremenu i igraće pete mečeve na Stadionu, Grendstendu i terenu broj tri.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC