• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANGAJ: Novak otpisao vršnjaka

Novak Đoković počeo je nastup na turniru u Šangaju rutinskom pobjedom - 6:3, 6:1 protiv Italijana Fabija Fonjinija, 66. na ATP listi.

 ŠANGAJ: Novak otpisao vršnjaka Izvor: MONDO

U gradu u kojem je prošle godine osvojio Masters kup - završni turnir sezone u međuvremenu je premješten u London, dok je Šangaj postao domaćin "običnog" turnira ATP Masters 1000 serije - Novak je doziranim naporom eliminisao dva dana mlađeg rivala.

Đoković je rođen u Beogradu 22, a Fonjini u San Remu 24. maja 1987!

Fonjini je solidno počeo meč, imao je brejk šansu već u prvom gemu, ali nije uspio da je iskoristi. Novak je to učinio u osmom gemu, stekao opipljiviju prednost (5:3), što mu je bilo sasvim dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta došlo je do razmjene brejkova, a ispostavilo se da je Italijan uzeo posljednji gem na meču, kada je izjednačio na 1:1.

Novak je serijom od 5:0 završio posao bez mnogo buke i sačuvao snagu za četvrtak, kada će se u osmini finala sastati sa vremešnim Nijemcom Rajnerom Šitlerom. Njemu je zemljak Tomi Has predao meč zbog povrede po završetku prvog seta.

Uskoro treći reket svijeta u Šangaju je zamoljen i da prokomentariše apel Rafaela Nadala i Endija Rodika, da ATP obezbijedi teniserima dužu pauzu između dvije sezone, u odnosu na sadašnjih mjesec ili mjesec i po dana.

"Jasno je da mora da se pronađe kompromis. Granica koja ne smije da se pređe su brojne povrede najboljih igrača, što ne odgovara nikome. Slažem se da je sezona suviše duga, ali moramo da idemo korak po korak da bismo na kraju došli do riješenja", rekao je Đoković za britanski list "Indipendent".

Srpski teniser nalazi se u specifičnoj poziciji, pošto je kompanija u vlasništvu njegove porodice organizator turnira ATP 250 serije.

"U ovom trenutku teniseri nedovoljno shvataju probleme i obaveze organizatora, ali isto važi za organizatore, kada su u pitanju problemi i obaveze igrača. Važno je shvatiti da sezonu nije moguće tek tako skratiti za mjesec ili dva, jer bi to nanijelo štetu nekim turnirima".

Đoković će u ponedeljak potisnuti Endija Mareja na četvrto mjesto ATP liste.

"Zadovoljan sam i mislim da sam to zaslužio dobrim igrama. Svjestan sam da je to djelimično i zbog Endijevog odsustva sa posljednja dva turnira Trudim se, ipak, da ne razmišljam previše o tome, jer kalkulacije mogu da odvuku pažnju od bitnijih stvari".

(MONDO/Tanjug, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC