• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (Ž): Grkinje "smazane"!

Reprezentacija Srbije ubjedljivom pobjedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto je u Zrenjaninu savladala Grčku sa 45:18.

 RUKOMET (Ž): Grkinje "smazane"!  Izvor: MONDO

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Katarina Krpež sa sedam poena, a pet igračica postiglo je po pet golova. Grčku je predvodila Frakula Papanikolau sa šest golova.

Evropsko prvenstvo biće održano naredne godine u Norveškoj i Danskoj.

Velika razlika u klasi između dvije ekipe vidjela se od početka meča.

Gošće predvođene trenerom iz Srbije Velimirom Penjovićem, nisu uspjele da se suprotstave raspoloženim domaćim rukometašicama.

Iz kontranapada Srbija je povećavala prednost, a Grčka je poslije nekoliko bezuspješnih pokušaja prvi gol postigla u 15. minutu (11:1).

Najveću prednost Srbija je imala u 28. minutu kada je vodila sa 17 golova (25:18).

U nastavku meča, Grkinje su zaigrale malo bolje, tek toliko da održe istu razliku, ali poslije toga nisu uspjele da postignu gol 13. minuta, što je domaćim rukometašicama bilo dovoljno za visoku pobjedu. Time je novi trener Srbije Duško Milić imao više nego ubijedljivu premijeru na klupi reprezentacije.

Milić je poslije meča rekao da je znao da je njegova ekipa bolja od protivničke i da je zadovoljan što je tim igrao ozbiljno svih 60 minuta.

"Ovo je samo prvi korak. Nismo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo.
Normalno da sam zadovoljan bodovima, a sada treba da se spremimo za Tursku. Zbog narednog meča i mnogo ozbiljnijeg protivnika, neke stvari u napadu sam morao da sakrijem, ali nije mi žao", rekao je Milić.

On je dodao da će njegova ekipa dati sve od sebe u Turskoj, ali da ne zna da li će to biti dovoljno za pobjedu.

"Nemamo strah. Idemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Milić.

Selektor Grčke Velimir Penjović naglasio je da je ekipa tek na početku stvaranja, i da će za nekoliko godina biti "druga priča".

"Moramo da sačekamo mlade igračice i za jedno četiri godine gledaćete reprezentaciju Grčke na drugi način. Ne mogu da kažem da nisu htjele, ali one nisu naučene kako treba da igraju", rekao je Penjović.

Kristalna dvorana u Zrenjaninu. Gledalaca: oko 1.500. Sudije: Ferenc Bonifert i Viktor Olah (Mađarska). Isljkučenja: Srbija 4, Grčka 10 minuta. Sedmerci: Srbija 3(3), Grčka 4(3).

Srbija: Krpež 7, Koperec 2, Bartošić 5, Lekić 6, Števin 5, Dmitrović 1, Damnjanović 6, Đerić, Matić 2, Tomašević, Rajović 3, Trifunović 1, Cvijić 6, Budai 2.

Grčka: Kora, A. Vasileidu, Karageorgiju, Kazaki 2, S. Vasileidu, Logdanidu 1, Kociku, Papanikolau 6, Pomenidu 2, Milona, Vafiadu, Strataki 2, Foteiadu 5.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC