• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANGAJ: Novak u četvrtfinalu "sveti" Viktora

Novak Đoković lagano se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, gdje će se sastati sa desetim teniserom svijeta Žilom Simonom.

 ŠANGAJ: Novak u četvrtfinalu "sveti" Viktora Izvor: MONDO

U četvrtak poslije podneva po našem vremenu, Đoković je za sat i 42 minuta nadigrao vremešnog Nijemca Rajnera Šitlera sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:2.

Sedmom uzastopnom pobjedom, računajući i prošlonedjeljni trijumf na ATP turniru Serije 500 u Pekingu, Beograđanin je izborio četvrtfinalni duel sa Simonom, koji je u drugom kolu sa 2:0 (6:3, 6:4) izbacio Novakovog druga i kolegu iz reprezentacije, Viktora Troickog.

Ukoliko i četvrti put uzastopno pobijedi Simona, poslije poraza u prvom susretu sa njim, Đoković bi se plasirao u četvrto uzastopno polufinale na ATP turu, poslije Mastersa u Sinsinatiju gdje je poražen u finalu, US Opena gdje je izgubio u polufinalu i Pekinga, koji je osvojio.

Protiv Šitlera, baš kao i u prvom kolu u duelu sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, Đoković je igrao taman onoliko koliko je bilo potrebno. Svjestan da bi mečeve trebalo da završava što ranije, jer je u Šangaj doputovao pomalo umoran, kao osvajač Pekinga prošle nedjelje, Đoković nije dozvoljavao da mu se oduže periodi loše igre.

Protiv Šitlera, koji u 34. godini zauzima 99. mjesto na ATP listi, Đoković je imao samo jedan pad u igri, pri vođstvu od 5:2 u prvom setu. Tada je prepustio servis protivniku, kojeg je do sada oba puta pobjeđivao u karijeri, dozvolio mu da priđe na 5:4, ali ne i dalje od toga.

Već u narednom servis gemu, drugi nosilac 3.240.000 dolara vrijednog turnira u Šangaju, priveo je set kraju i poveo sa 6:4.

U nastavku, Đoković je bio potpuno dominantan rival i sa dva brejka počistio Šitlera - 6:2. Zanimljivo, identičnim rezultatom - 6:4, 6:2, završen je i prethodni duel Đokovića i Šitlera, na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Simon je paralelno sa Đokovićem igrao svoj duel drugog kola protiv Čeha Tomaša Berdiha i dobio ga u dva seta - 2:0 (6:3, 6:4).

Đoković i Simon trebalo bi da se sastanu u petak, vjerovatno opet oko podneva.

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC