• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANGAJ: Žil(av) Simon, Novak žilaviji

Novak Đoković je četvrti put uzastopno u polufinalu poslije četvrte uzastopne pobjede u međusobnim duelima sa Žilom Simonom.

 ŠANGAJ: Žil(av) Simon, Novak žilaviji Izvor: MONDO

Do meča sa Nikolajem Davidenkom, koji mu stoji na putu do finala na turniru Masters serije u Šangaju, stigao je uz mnogo muka i 144 minuta spektakularnog meča sa Francuzem - 6:3, 2:6, 6:2.

Vodila se velika borba između drugog i osmog nosioca za svaki poen, a na kraju je srpski teniser uspio da osveti sunarodnika, Viktora Troickog, koji je u drugom kolu poražen upravo od Simona.

Đoković je pokazao da je odlično fizički pripremljen i da je, ipak, bolji od Francuza, od koga je izgubio samo jednom u karijeri, a zatim "vezao" četiri pobjede.



Meč u Šangaju je po svemu bio neobičan. Malo je bilo gemova u kojima su teniseri lako realizovali prednost servisa. Ukupno, bilo je čak 11 brejkova. Novak ih je napravio šest.

Još na početku, iako su igrači bili odmorni, servis je bilo teško zadržati. U prvih šest gemova viđena su tri brejka, a treći reket sveta je poveo 4:2. Poslije 49 minuta igre dobio je prvi set - 6:3.

U drugom setu Đoković je "pao" što je deseti teniser sa ATP liste znalački iskoristio. Nije Novaku dozvolio nijednu brejk priliku, a trebalo mu je 44 minuta da izjednači - 6:2.

A onda je uslijedila nevjerovatna serija od pet uzastopnih brejkova, odnosno šest ako se računa i posljednji gem drugog seta. U toj "razmjeni" Đoković je bio uspješniji, jer je prvi sačuvao svoj servis i poveo sa 4:2.

Više nije bilo nade za Francuza. Srbin je osvojio i preostala dva gema i plasirao se u polufinale - 6:2.

Novaku je trebalo da se razbjesni da bi slomio otpor Žil(avog) Simona. Pri rezultatu 2:2 u trećem setu, slomio je reket i od tada nije izgubio ni gem.

Statistika meča ukazuje da je duel bio izjednačen. Đoković je imao za nijansu više i direktnih poena (28:26) i neiznuđenih grešaka (43:37). Ipak, i to mu je bilo dovoljno da se treći put u Šangaju sretne sa Nikolajem Davidenkom.



Naime, poslije predaje Srbina u meču Dejvis kupa u Moskvi, takođe prošle godine, Đoković i Davidenko su još dva puta izlazili na dvoboj i oba puta u Šangaju, ali tada na Masters kupu.

Novak je oba puta bio bolji, prvo u takmičenju po grupama, a zatim i u finalu završnog turnira sezone 2008.

Davidenko je do četvrtog okršaja sa Đokovićem stigao poslije uspjeha u četvrtfinalnom duelu sa Čehom Radekom Štepanekom - 6:1, 4:6, 6:1.

Rus je trenutno osmi na ATP listi.

Pobjednik turnira u Šangaju osvojiće 616.500 dolara i 1000 ATP poena.

(MONDO, foto AP, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC