• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje bokserski spektakl “Radovan Bisić”

Međunarodni memorijalni bokserski turnir "Radovan Bisić" počeće u petak polufinalnim borbama u banjolučkoj dvorani "Obilićevo".

 Počinje bokserski spektakl “Radovan Bisić” Izvor: MONDO

Turnir se održava deveti put u znak sjećanja na nekadašnjeg boksera Slavije Radovana Bisića, a ove godine okupio je borce iz deset zemalja, Srbije (devet), Mađarske (osam), Bugarske, Slovenije i Makedonije (po šest), po tri iz Hrvatske i Crne Gore, dva iz Njemačke, jedan iz Rusije i 12 boksera iz BiH.

Organizatori turnira uspjeli su da završe pripreme i pored brojnih problema, prvenstveno finansijske prirode.

“Uspjeli smo se izboriti s novčanim problemima, uz pomoć zvaničnika grada Banja Luka i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS i organizovati jedan od najkvalitetnijih i najjačih turnira do sada. Podatak da će na devetom memorijalu učestvovati više od 50 boksera iz deset zemalja govori o kvalitetu manifestacije, a samim tim svi ljubitelji ovog sporta moći će uživati u dobrim mečevima”, rekao je predsjednik BK Slavija Blažo Buljić, prenosi “Fokus”.

Na memorijalu "Radovan Bisić" učestvovaće 12 boksera iz BiH od čega šest boraca iz BK Slavija. To su Stevo Zolak (poluvelter, do 64 kg), Danijel Topalović (srednja, do 75 kg), Darko Kučuk (poluteška, do 81 kg), Damir Beljo (teška, do 91 kg), Predrag Kovačević (velter do 69 kg.).

Trener Slavije, Mirko Jokić, očekuje dobre rezultate svojih boksera.

“Konkurencija će biti izuzetno jaka, a učstvovaće bokseri koji su učestvovali na Svjetskom prvenstvu. Očekujemo 20 polufinalnih i 14 finalnih mečeva, poznat je kvalitet boraca iz Mađarske, Bugarske, Rusije što će biti dodatni izazov za moje momke”, rekao je Jokić.

Prošlogodišnji pobjednički pehar brani domaći bokser Darko Kučuk koji će nastupiti u poluteškoj kategoriji (do 81 kg).

“Mnogo je lakše nešto osvojiti nego to odbraniti tako da je na meni težak zadatak, koji na težini još više dobija ako u obzir uzmemo jačinu ovog memorijala. Ipak, spreman sam, pošto sam posljednji put u ringu bio sam na Mediteranskim igrama pa sam se iskreno zaželio borbi. Daću maksimum kako bih opravdao povjerenje”, istakao je Kučuk.

Ceremonija svečanog otvaranja na programu je u petak od 18 časova, nakon čega počinju polufinalne borbe.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC