• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Isti protivnici, isti ishod

Srpski teniser se nada da će ponoviti rezultat od prošle godine iz Šangaja kada je na putu do trofeja pobijedio Simona i Davidenka.

 Đoković: Isti protivnici, isti ishod Izvor: MONDO

Finiš prošle sezone je bio sjajan za Novaka Đokovića.

Tada je osvojio Masters kup u Šangaju (obe godine se igra u Londonu), a sada u istom kineskom gradu ima iste protivnike, ali na turniru Masters serije.

"Zanimljivo je da sada imam iste protivnike kao prošle godine na Masters kupu. Tada sam na ovom terenu u polufinalu pobijedio Simona, a u finalu Davidenka, a sada su mi oni protivnici jedno kolo ranije", rekao je Đoković.

Do polufinala je stigao pobjedom protiv Žila Simona - 6:3, 2:6, 6:2.

Drugi nosilac je istakao da je bilo teško igrati u duelu sa toliko preokreta i brejkova, ali da je zadovoljan načinom na koji je uspio da prevaziđe krizu. U jednom trenutku srpski tenser je bio toliko bijesan zbog svojih grešaka, da je polomio reket.

"U većini slučajeva kada sam lomio rekete, stvari su kretale bolje za mene. Pozitvno je to što sam poslije mnogo uspona i padova uspio da pronađem najbolja rješenja u najvažnijim poenima. Bio je to meč nabijen emocijama i sa nevjerovatnom obostranom tenzijom".

Prošle godine na Masters kupu Đoković je pobijedio Davidenka dva puta. Najprije u grupi, a potom i u finalu. Sada se nada da bi u subotu u polufinalu mogao da ponovi te igre.

"Nadam se da ću ponoviti uspjeh sa prošlogodišnjeg turnira, mada znam da to neće biti nimalo lako. Nikolaj ima toliko sezona i vrhunskih mečeva iza sebe i uvijek je smiren. Igra krajnje agresivno i lopticu udara veoma rano. To znači da ću morati da napravim odličnu taktiku i da budem spreman za njegovu agresivnost. Za pobjedu će mi biti potrebno veliko strpljenje i još veća mudrost", zaključio je Đoković.



Davidenko je takođe govorio o dva prošlogodišnja duela protiv Đokovića u Šangaju.

"Tada jednostavno nisam imao šansu da bilo šta uradim. U prvom meču sam drugi set dobio 6:0, ali ipak nisam uspio da izbjegnem poraz, a u drugom sam bio potpuno nadigran. Novak je igrao fenomenalno sa osnovne linije i koliko god sam se trudio, nisam mogao da mu pariram. Sada ću pokušati bolje da kontrolišem poene i ako uspijem, možda ću imati šansu da pobijedim", podvukao je Davidenko.

U međusobnim mečevima Đoković vodi 2:1.

(Tanjug, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC