• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP: Novak se vratio na treće mjesto

Najbolji srpski teniser vratio se na mjesto na kojem je neprekidno boravio od 9. jula 2007, do 11. maja ove godine.

 ATP: Novak se vratio na treće mjesto Izvor: MONDO

Ono što je bilo poznato još prije dvije nedelje, kada je osvojio turnir Serije 500 u Pekingu, ozvaničeno je ovog ponedeljka na novoj ATP listi - Novak Đoković je ponovo treći na svijetu.

Najbolji srpski teniser vratio se na mjesto na kojem je neprekidno boravio od 9. jula 2007, do 11. maja ove godine, kada ga je sa treće pozicije pomjerio Britanac Endi Marej.

U međuvremenu, Marej je kratko bio i drugi na svijetu, iza Rodžera Federera, a ispred Rafaela Nadala, ali su ogroman broj bodova koji je branio u drugom dijelu sezone i povreda zbog koje nije učestvovao u Pekingu i Šangaju, uticali na to da se Britanac vrati na četvrto mjesto.

Naravno, rokadi je doprinijela i sjajna Đokovićeva forma u prethodne dvije nedelje, tokom kojih je osvojio Peking i igrao polufinale Šangaja (Serija 1.000).

Viktor Troicki nastavio je blagi pad na ATP listi i ovog ponedeljka "osvanuo" je kao 32. na svijetu, što je za jednu poziciju lošiji plasman u odnosu na prethodnu sedmicu. Janko Tipsarević nije se pomjerao, nakon što je prije sedam dana napravio skok od 14 pozicija - ostao je 46. na svijetu.

U smiraju sezone, do čijeg će kraja biti odigrana još četiri relevantna turnira u Bazelu odnosno Valensiji, Parizu i Londonu, zanimljivije od ATP liste je stanje u ATP trci. Na ljestvici koju kroje samo rezultati tokom 2009. godine, petorica tenisera (Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Marej i Huan Martin Del Potro) obezbijedili su plasman na finale sezone, Masters kup u Londonu.

Tamo ima mjesta samo za još trojicu najboljih tokom ove sezone, a najveći napredak ka tom cilju ostvario je Nikolaj Davidenko osvajanjem Mastersa u Šangaju, tako da je sada sedmi u trci sa realnim izgledima da se uz Endija Rodika dokopa Londona.

Osmu poziciju trenutno drži Fernando Verdasko, ali mu za vratom dišu Robin Soderling, Fernando Gonzales i Žo-Vilfred Conga.

Rezultati na turnirima Serije 500 u Bazelu i Valensiji (igraju se istovremeno), a zatim na Mastersu u Parizu donijeće i konačan poredak najboljih osam.

ATP TOP 10

1. Rodžer Federer (Švajcarska) 10.805
2. Rafaek Nadal (Španija) 9.095
3. Novak Đoković (Srbija) 7.950
4. Endi Marej (Velika Britanija) 7.390
5. Huan Martin Del Potro (Argentina) 6.315
6. Nikolaj Davidenko (Rusija) 4.700
7. Endi Rodik (SAD) 4.690
8. Žo-Vilfred Conga (Francuska) 4.040
9. Fernando Verdasko (Španija) 3.400
10. Robin Soderling (Švedska) 3.235

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC