• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA: Ko će u Dohu - Jelena ili Vera?

Džej Džej je ostala deveta na WTA listi, ali nju pred start Kupa Kremlja u Moskvi ove nedelje više zanima WTA trka, nego lista.

 WTA: Ko će u Dohu - Jelena ili Vera? Izvor: MONDO

Jelena Janković ostala je deveta na novoj WTA listi, dok je Ana Ivanović skliznula za još jedno mjesto i od ovog ponedeljka je 14. na svijetu.

Ana, koja je odlučila da zbog krize rezultata i igre, kao i nagomilanih povreda, ne igra do početka nove sezone 2010. godine, prvi put je ispala iz prvih deset na svijetu od maja 2007. godine kada je ušla u društvo najboljih i za godinu dana stigla i na prvo mjesto na WTA listi.

Jelena je ostala deveta na WTA listi, ali nju pred start Kupa Kremlja u Moskvi ove nedelje (prvi meč će vjerovatno igrati u utorak) više zanima WTA trka, nego lista.



Džej-Džej se na ljestvici koja računa samo rezultate tokom 2009. godine trenutno nalazi na osmoj poziciji, posljednjoj koja vodi na finale sezone, WTA šampionat u Dohi, koji je pandan finalu ATP Masters Serije.


Prvih sedam u trci, Dinara Safina, Serena Vilijams, Svetlana Kuznjecova, Karolin Voznijacki, Elena Dementijeva, Viktorija Azarenka i Venus Vilijams obezbijedile su učešće, a ostala je još jedna dilema: Jelena Janković ili Vera Zvonareva. Teoretske šanse ima i Anješka Radvanska, ali njoj je neophodno da osvoji titulu.

Jankovićevu i Zvonarevu u WTA trci dijeli samo pet poena (3.555 - 3.550).

Jelena u Moskvi brani titulu, tako da ne može da osvoji bodove za WTA listu, ali može za WTA trku, jer je sistem bodovanja drugačiji. Da bi osvojila nove bodove za trku, Jelena će morati da se plasira najmanje u polufinale i ukoliko u isto vrijeme to ne bi pošlo za rukom Zvonarevoj, srpska teniserka bi bila učesnik turnira u Dohi.


Ukoliko bi Jelena ispala prije polufinala, onda bi prema računici sajta tenissrbija ostala osma samo ako se Zvonareva ne plasira u četvrtfinale...

Ako se Zvonareva plasirala u finale, Jelena bi morala da osvoji turnir da bi ostala ispred rivalke. Ovaj scenario moguć je, jer su Jelena i Vera u dvije različite strane žrijeba, Zvonareva je prvi nosilac i na startu igra protiv Rumunke Raluke Joanu Olaru, dok je protivnica srpske teniserke Kazahstanka Jaroslava Švedova.

WTA TOP 10

1. Serena Vilijams (SAD) 7.945
2. Dinara Safina (Rusija) 7.940
3. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 5.981
4. Venus Vilijams (SAD) 5.896
5. Elena Dementijeva (Rusija) 5.875
6. Karolina Voznijacki (Danska) 5.575
7. Vera Zvonareva (Rusija) 4.810
8. Viktorija Azarenka (Belorusija) 4.451
9. Jelena Janković (Srbija) 3.965
10. Anješka Radvanska (Poljska) 3.720
------------------------------------------------------------
14. Ana Ivanović (Srbija) 2.825

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC