• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usain Bolt kao igrač kriketa

Najbrži čovjek na planeti Usain Bolt nakratko se vratio prvoj ljubavi - kriketu i oduševio publiku na humanitarnom meču na rodnoj Jamajci.

 Usain Bolt kao igrač kriketa Izvor: MONDO

Kojim sportom bi se Usain Bolt bavio da nije atletičar? Odgovor je vjerovatno kriketom.

Trostruki olimpijski šampion iz Pekinga i svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara u djetinjstvu je igrao kriket, a travnati teren u srednjoj školi zamijenio je za atletsku stazu, na radost mnogobrojnih ljubitelja atletike koji sada željno iščekuju nove trke i rekorde.

Bolt međutim nije zaboravio svoju prvu ljubav – kriket, a vratio joj se ovog vikenda na dobrotvornom meču održanom na njegovoj rodnoj Jamajci.

Njegovo obezbjeđenje jedva je zadržalo obožavaoce kada se Bolt pojavio na terenu u Diskaveri Beju, a nekoliko trenutaka kasnije najbrži čovjek na planeti oduševio je publiku svojim umijećem sa kriket palicom i bacačkim potezima.

“Bio je to dobar meč i stvarno sam uživao, jer to su stvari koje volim da radim”, izjavio je Bolt nakon meča.

Potez dana bio je pogodak za šest poena protiv Krisa Gejla, čuvenog jamajčanskog igrača koji nastupa za ekipu Vest Indis, i to u prvom bacanju.
“Rekao sam Krisu da pazi jer ću da pogodim, ali mi nije vjerovao. Osjećao sam se fantastično nakon pogotka. Bio sam dobar kao klinac i trener mi je govorio da se koncentrišem na bacanje pošto sam bio jako brz. Otvarao sam i udaračku seriju za svoj školski tim i sada sam se malo podsjetio jer dugo nisam udarao”, rekao je Bolt čiji uzor u kriketu je bio Pakistanac Vahar Junis.
Igrom Usaina Bolta osim mnogobrojne publike oduševili su se i profesionalni igrači kriketa poput Kartlija Ambrouza.

“Oduševio me potezom protiv Krisa Gejla. On je sprinter, ali voli i kriket i fudbal i u svemu je izgleda dobar. Nakon ‘šestice’ pitao sam ga ‘odakle si to izvukao’ a on mi je odgovorio ‘sve mi se vraća’. Stvarno je dobar igrač kriketa”, nahvalio je Ambrouz najbržeg čovjeka na planeti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC