• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saradnja sa navijačima, sankcije huliganima

"Sportska takmičenja privlače i nasilnike i rasiste. Bavićemo se tom, mračnijom stranom, da bi ona svijetlija zasijala", rekla je Samardžić Marković.

 Saradnja sa navijačima, sankcije huliganima Izvor: MONDO

Ministarka omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić Marković izjavila je da bi Međunarodna konferencija o borbi protiv rasizma i nasilja u sportu trebalo da pruži odgovor "kako dalje", ne samo Srbiji i državama u regionu, nego i cijeloj Evropi.

U pitanju je prva konferencija tog tipa održana u Evropi.

"Sportska takmičenja privlače i nasilnike i rasiste. Bavićemo se tom, mračnijom stranom, da bi ona svijetlija zasijala", rekla je Samardžić Marković.

Ona je podsjetila da je pokrenuta akcija "Karakterom protiv nasilja", koja je dala rezultate, ali oni nisu bili dovoljni.

"Kako da identifikujemo počinioce, kakve kazne da predvidimo, kakav nam je pravni okvir potreban, kako iskoristiti sport kao pozitivnu vrijednost... Trebalo bi da razdvojimo nasilje od sporta. Nasilje nije proizvod sporta, nego simptom nasilja u društvu".

Ministarka je pozvala na razdvajanje pravih navijača, koji vole svoj klub, od huligana koji vole nasilje.

"Sa navijačima treba sarađivati, a huliganstvo sankcionisati. Vlada i vladine institucije ne mogu da se izbore same sa nasiljem u sportu, ni klubovi ni savezi ne mogu sami. Potrebno je partnerstvo cijelog društva", rekla je ona.

Prisutne je pozdravila i generalni direktor Saveta Evrope, Gabrijela Batani Dragoni, kao i ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral, koji je govorio u ime državne sekretarke za sport Rame Jad.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC