• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rosi ponovo na četiri točka

Svjetski šampion u motociklizmu Valentino Rosi ponovo će se okušati u reliju, na trci u Meksiku sljedeće godine koja će se voziti za WRC šampionat

 Rosi ponovo na četiri točka Izvor: MONDO

Trka u Meksiku voziće se u martu, a Rosi će ponovo biti za volanom ford fokusa što će btii njegovo četvrto učešće u Svjetskom reli šampionatu.

“To je posljednja prilika da se trkam u Svjetskom reli šampionatu prije uvođenja novih pravila 2011. godine i neću je propustiti”, napisao je Rosi u srijedu u svojoj kolumni za “Gazeto delo sport”.

Od 2011. godine u Svjetskom reli šampionatu koristiće se samo 1,6 litarski motori, a uvedena su i ogrničenja za mjenjače i elektroniku što će smanjiti troškove timova u ovom takmičenju.

Rosi je reli karijeru počeo 2002. godine neuspješnim debijem na trci u Velikoj Brtianiji kada se slupao, da bi 2006. godine završio na 11. mjestu u Novom Zelandu. Posljednji put Rosi je vozio reli prošle godine u Velikoj Britaniji, ali ni tada se nije proslavio završivši na 12. poziciji.


Iako se govorilo o njegovom prelasku u Formulu 1, gdje se već okušao kao test vozač Ferarija, i reli šampionat popularni “doktor” će naredne sezone ostati u Moto GP šampionatu kao vozač Jamahe.

Rosi, koji ovog vikenda ima priliku da u Maleziji obezbijedi devetu titulu u Moto GP šampionatu, najavio je da međutim da će se ozbiljnije posvetiti reliju po završetku motociklističke karijere.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC