• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Vašaš opet pao na Banjici

Vaterpolisti Partizana počeli su Evrointer ligu pobjedom nad mađarskim šampionom Vašašom - 8:5. Slobodan Soro maestralan na golu.

 VATERPOLO: Vašaš opet pao na Banjici  Izvor: MONDO

Po četvrtinama je bilo 2:0, 3:0, 0:1, 3:4, pred nekoliko stotina gledalaca na Banjici.

Partizan je odlično odigrao prvu polovinu utakmice. Predvođen reprezentativnim golmanom Slobodanom Sorom, koji je "spustio roletnu", odbrana crno-bijelih neutralisala je sve napade mađarske ekipe i na semaforu je poslije dvije odigrane četvrtine stajalo 5:0.

Prvi gol Vašaš je postigao tek u 20. minutu utakmice, a nešto više neizvjesnosti bilo je tek u posljednjoj četvrtini, kada su Mađari trgnuo i uspio da se primakne na dva gola zaostatka (6:4, 7:5).

Sve dileme oko pobjednika otklonio je Andrija Prlainović, dva minuta i 20 sekundi prije kraja, kada je bukvalno iz bijesa poslao loptu u mrežu Nađija.

Tako se utakmica završila gotovo istovjetnim ishodom, kao okršaj istih timova na turniru "Partizanove legende" (10:7), prije nepune dvije nedelje.

Po dva gola za srpskog šampiona postigli su Duško Pijetlović i Vladimir Vujasinović, a po jedan Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Miloš Filipović i Prlainović.

Strijelci za Vašaš bili su Viktor Voroš, Danijel Varga, David Huna, Deneš Varga i Kristijan Letaj.

Kao što je i obećao, trener Partizana Igor Milanović dao je priliku poletarcima Nikoli Dedoviću, Dušanu Markoviću i Milošu Filipoviću, koji je prekinuo "crnu seriju" crno-bijelih u napadima sa igračem više.

Dedović i Filipović "uskočili" su u tim umjesto povrijeđenih Luke Mirkovića i Živka Gocića, a nije igrao ni Stefan Mitrović koji je još rovit poslije liječenja od koksaki virusa.

"Imali smo dosta pehova pred meč zbog povreda Mirkovića i Gocića, ali su mladi igrači, koji su ih zamijenili, u potpunosti opravdali moje povjerenje. Zahvaljujući odličnoj i sigurnoj igri u odbrani, predvođeni sjajnim Sorom, na poluvremenu smo imali visok rezultat, možda i malo nerealan, s obzirom na kvalitet protivnika. Normalno je da je poslije došlo do opuštanja, kao posljedica zamora. Ova pobjeda će nas motivisati da nastavimo putem kojim smo krenuli", rekao je Milanović.

Najlošiji segment igre Partizana bio je igrač više, iako je na turniru "Partizanove legende", kako je kontstatovao Milanović, to bio najjači element.

Soro je dodao da je Partizan dobro počeo Evrointer ligu i nastavio da pruža dobre igre.

"Imamo već neku prepoznatljivu igru i ako ovako nastavimo igru u odbrani imamo čemu da se nadamo ove godine", rekao je golman crno-bijelih.

On se složio sa konstatacijom da Partizanu "leže" mađarske ekipe, koje njeguju stil igre "plivaj i šutiraj".

"Kad se pogleda statistika, zaista imamo uspjeha protiv mađarskih ekipa", rekao je Soro.

STATISTIKA:

IGRAČ VIŠE: Partizan 2/9; Vašaš 2/7.
PETERCI: Vašaš 0/2

Naredni meč u Evrointerligi Partizan igra ponovo u Beogradu protiv Ferencvaroša 20. novembra.

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC