• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOSKVA: Tipsarević kao kod kuće

Ako postoji turnir na kojem Janko Tipsarević skoro svake godine postiže odlične rezultate, onda je to Kup Kremlja u Moskvi.

 MOSKVA: Tipsarević kao kod kuće Izvor: MONDO

Trenutno 46. reket svijeta rutinski je u petak izborio plasman u polufinale, savladavši Amerikanca Robija Džineprija u dva seta - 6:3, 6:3.

Džinepri je do sada imao skor 2:0 u međusobnim susretima (posljednji put su igrali prije više od tri godine), ali nije bio ni blizu nastavka serije pobjeda.

Tipsarević ga je poslao na tribine poslije sat i 11 minuta igre. Odservirao je deset asova i uzeo nevjerovatnih 93 odsto poena na ubačen prvi servis! Janko je iskoristio tri od osam brejk lopti, dok je Amerikanac imao jednu jedinu, koja je propala.

Srpski teniser u polufinalu će se sastati sa Rusom Jevgenijem Koroljevim (51. na ATP listi), koji je eliminisao Marata Safina, ili sa Ukrajincem Iljom Marčenkom (190). On je iznenadio prvo Uzbekistanca Istomina, pa Kazahstanca Golubjeva.

Janko se i 2007. borio za plasman u finale Kupa Kremlja, ali je tada Nikolaj Davidenko bio nepremostiva prepreka. Sudeći po partijama koje prikazuje i solidnim rezultatima u posljednje vrijeme (četvrtfinale Meca, trijumf na čelendžeru u Monsu), nema razloga da ovog puta ne ode korak dalje.

Nagradni fond turnira iznosi milion dolara, a pobjedniku će pripasti 170.000 dolara i 250 ATP poena. Tipsarević je obezbijedio 50.000 dolara i 90 poena.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Kuevas (Urugvaj) - Kukuškin (Kazahstan) i Južnji (Rusija) - Stahovski (Ukrajina).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC