• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOSKVA: Alisa zbrisala Jelenu

Alisa Klejbanova u petak u Moskvi je bila Alisa iz zemlje čuda. Jelena Janković bila je sasvim obična Jelena.

 MOSKVA: Alisa zbrisala Jelenu Izvor: MONDO

Dvadesetogodišnja Ruskinja plasirala se u polufinale Kupa Kremlja, savladavši Jankovićevu po drugi put ove godine - 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

U meču koji je trajao sat i 26 minuta, Jelena je praktično sve vrijeme bila u podređenom položaju. Daleko od toga da se nije trudila, ali vidjelo se "iz aviona" koja je od dvije teniserke raspoloženija za igru i gladnija pobjede.

Klejbanova je snažnije udarala lopticu, manje je griješila, a gotovo svaki od sedam asova odservirala kada joj je bilo važno da osvoji poen.

Do brejka je došla već u prvom gemu, Jelena je odmah izjednačila, pa prepustila protivnici još jedan servis-gem (2:4). Srpska teniserka imala je tri šanse da izjednači na 4:4, ali je neuspjehom u tom gemu propustila "posljednji voz" za neizvjesniju završnicu seta.

Jankovićeva u drugom setu nije imala nijednu brejk loptu, dok je Klejbanova iskoristila obe. Prvu za vođstvo od 3:2, a drugu pri rezultatu 5:3, kada je Jelena ispustila 40:15 i onda sa dvije vezane dvostruke servis greške potpisala kapitulaciju.

Turbulentna sezona za teniserku koja je prije godinu dana bila prva, a sada je tek deveta na svijetu, završiće se učešćem na Soni Erikson šampionatu, od 27. oktobra do 1. novembra u Dohi.

Pored Jelene, na samitu osam najuspješnijih igračica u 2009. godini naći će se Dinara Safina, Serena Vilijams, Svetlana Kuznjecova, Karolina Voznijački, Jelena Dementijeva, Viktorija Azarenka i Venus Vilijams.

Nagradni fond tog turnira iznosi 4,55 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC