• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOSKVA: Janko ostao pred kapijama Kremlja

Kao ni mnogi osvajači prije njega, ni Janko Tipsarević nije uspio da osvoji Moskvu.

 MOSKVA: Janko ostao pred kapijama Kremlja Izvor: MONDO

Poslije plasmana u prvo ATP finale u karijeri, srpski teniser nije uspio da osvoji i prvu titulu.

Njega je na kapijama Kremlja zaustavio Moskovljanin Mihail Južnji - 1:2 (7:6, 0:6, 4:6).

U duelu dvojice najboljih prijatelja na ATP turu, presudio je mračan period u igri Janka Tipsarevića tokom kojeg je Južnji osvojio osam uzastopnih gemova, u dahu izjednačio u setovima i poveo sa 2:0 u trećem, što je kasnije bila kapitalna prednost za njegovu petu titulu u karijeri.

Finale Kupa Kremlja trajalo je dva časa i 44 minuta.

Južnji (27), kao dvije godine stariji, bolje je počeo treći susret u karijeri sa Tipsarevićem i poveo sa 3:0 u prvom setu, ali je Beograđanin odmah uzvratio (3:3) i set je bez daljih brejkova ušao u taj-brejk. U njemu, prvi poen na servis protivnika osvojio je Tipsarević, potom došao do dvije set lopte (6:4), ali je iskoristio tek drugu i to na servis protivnika - 7:5.

Od tog trenutka, tenis je počeo da igra samo ruski Dejvis kup reprezentativac, kojeg je Tipsarević pobijedio u oba prethodna duela, odigrana 2008. godine (Roterdam i Majami).

Očas posla, popularni Miša, izjednačio je u setovima, a onda i oduzeo prvi servis gem Tipsareviću u trećem setu i tu prednost držao do kraja.

Iako je Janko uspio meč da odvede u neizvjesnu završnicu poslije polučasovnog "mraka", do kraja trećeg seta nije uspio da brejkne Južnjeg. Nije čak imao ni brejk loptu. S druge strane, Južnji je čak osam puta u trećem setu dovodio Tipsarevića u situaciju da spašava brejk lopte.



Pri rezultatu 5:3 za Južnjeg, Rus je vodio sa 40:0, odnosno imao tri vezane meč lopte, ali je Janko spasio sve tri i potom još jednu u istom gemu, koji je uz velike muke uspio da dobije i da pritisak prebaci sa druge strane mreže. Kada je Južnjeg doveo u situaciju da servira za meč i titulu, uspio je da stigne do rezultata 15:30, ali je onda Južnji vezao tri poena i zaradio 170.000 dolara, uz 250 ATP poena.

Tipsarević Moskvu napušta sa čekom na 91.000 dolara i 150 ATP poena, sa kojima će svakako skočiti narednog ponedeljka na ATP listi, gdje trenutno drži 46. poziciju. Južnji je u finale ušao kao 16 mjesta bolje plasirani teniser.

Finale Kupa Kremlja, koji pripada ATP Seriji 250, treći je odličan rezultat za Janka od kada je pred turnir u Mecu angažovao novog trenera Dirka Hordorfa. Od tada, igrao je četvrtfinale Meca, osvojio čelendžer u Monsu i plasirao se u finale Moskve.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC