• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO: Kristalni globus za Lidiju Mihajlović

Reprezentativka Srbije pobijedila u finalu Svjetskog kupa u Kini u disciplini malokalibarska puška trostav tri puta 20 metaka.

 STRELJAŠTVO: Kristalni globus za Lidiju Mihajlović Izvor: MONDO

Srpkinja Lidija Mihajlović osvojila je u utorak Kristalni globus Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) pošto je u kineskom gradu Vuksi, novim državnim rekordom, pobijedila u finalu Svjetskog kupa, u disciplini malokalibarska puška trostav tri puta 20 metaka.

Mihajlović je trijumfovala rezultatom od 689 (586) krugova. Stari državni rekord od 687,5 krugova postavila je 2005. godine na prvenstvu Srbije i Crne Gore.

Mihajlović je u raspucavanje za medalje ušla sa treće pozicije sa krugom zaostatka, ali je do prvog mjesta došla sjajnom finalnom serijom od 103 kruga.

Ona je za dva kruga pretekla olimpijsku šampionku iz Pekinga Du Li, koja je imala 687 (587) krugova i takmicarku SAD Džejmi Bejerle koja je zauzela treće mjesto sa 684,4 (587) krugova.

"Ovakav rezultat morao je da dođe prije godinu dana na Igrama u Pekingu, ali i ovako je jedna dobra i naporna sezona završena na najljepši način. Zadovoljna sam kako sam gađala u ležećem stavu (199 krugova) i posebno stojećem (197), ali mi je loš klečeći stav, koji mi je inače najsigurniji (190)", rekla je Mihajlović poslije takmičenja.

Uz Kristalni globus, srpskoj reprezentativki pripala je i nagrada od 1.200 švajcarskih franaka. Mihajlović se u finale Svjetskog kupa plasirala osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom kupu u Milanu ove godine malokalibarskom puškom tri puta 20 metaka.

Na takmičenju u Svjetskom kupu 2007. godine u Bangkoku osvojila je srebrnu medalju.

Mihajlović je peti strijelac iz Srbije osvajač kristalnog globusa ISSF za pobjedu u finalu Svjetskog kupa. Prije nje pobjeđivali su Jasna Šekarić (šest puta), Goran Maksimović (tri puta) i po jednom Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC