• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Debitantkinja dobila Jelenu

U prvom kolu Bijele grupe na finalu WTA šampionata u Dohi, Viktorija Azarenka je lako pobijedila Jelenu Janković sa 2:0 (6:2, 6:3).

 DOHA: Debitantkinja dobila Jelenu Izvor: MONDO

Debitantkinja na finalima WTA šampionata, Viktorija Azarenka bez problema je pobijedila  Jelenu Janković u premijernom meču ovogodišnjeg izdanja posljednjeg turnira sezone, u Dohi.

U prvom kolu Bijele grupe, Bjeloruskinja je za sat i 22 minuta pobijedila Srpkinju sa 2:0 (6:2, 6:3).

Kako je finale WTA šampionata jedini turnir u sezoni na kojem poraz ne znači eliminacija, tako će i Jelena u srijedu oko 17 časova dobiti priliku da se pokaže u boljem svijetlu u konkurenciji osam najboljih teniserki tokom 2009. godine. U drugom kolu Bijele grupe sastaće se sa Ruskinjom Dinarom Safinom.

Na turniru gdje se za učešće u fazi po grupama dobija 100.000 dolara, a potom svaka pobjeda do polufinala vrijedi isto toliko, Džej-Džej je startovala tromo i bezidejno, iako je protiv Viktorije Azarenke imala skor 3:1, uz tri pobjede u nizu.

Ovog puta, Bjeloruskinja je igrala, a Jelena bila prisiljena da se brani na brzoj, betonskoj podlozi u gradu-oazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje za šest dana osam top-teniserki podijeli nagradni fond od čak 4.450.000 dolara!

U prvom gemu na turniru, Jelena je odmah izgubila servis, a potom je Bjeloruskinja još jednom uspjela da je "brejkne" i lako dođe do 6:2. Uporedo, Jankovićeva koja je posljednja od učesnica izborila plasman na ovaj turnir, nije stigla do šanse za brejk.

Pritom, Džej-Džej je osvojila samo dva poena na svoj drugi servis tokom cijelog seta...

Kada je Jelena silovito osvojila prvi gem u drugom setu, sa "nulom", činilo se da se konačno zagrijala, opustila i "ušla" u meč, ali nije bilo tako. Već u sljedećem servis-gemu , pri rezultatu 1:1, Azarenka je došla do novog brejka, a potom povela i sa 3:1.

Do prve brejk lopte, a potom i brejka na susretu, Jelena je stigla u šestom gemu drugog seta i izjednačila na 3:3, ali ispostavilo se da je to bio posljednji gem koji je osvojila na meču.



Već naredni na svoj servis izgubila je, a onda suočena sa rezultatom 3:5 u korist protivnice, servirala je i sa tri greške dovela sebe na rub provalije - 0:40.

Bjeloruskinja je iskoristila drugu meč loptu i sa pobjedom vrijednom 100.000 dolara dočekuje srijedu i meč drugog kola sa mladom Dankinjom Karolin Voznijacki (15.00), koju su u utorak stigle loše vijesti od WTA organizacije. Naime, čelni ljudi te organizacije objavili su da su pokrenuli istragu protiv Voznijacki zbog sumnje da je namjerno predala meč.

Duel osme i od ovog ponedeljka opet prve teniserke svijeta, Jelene Janković i Dinare Safine biće sedmi međusobni, a rezultat je 3:3, s tim da je srpska teniserka dobila posljednji meč ove sezone u finalu Sinsinatija - 2:0 (6:4, 6:2).

Titulu u Dohi brani Venus Vilijams, a nova šampionka će od bogatih šeika dobiti nagradu od 1.550.000 dolara, dok će finalistkinji pripasti 780.000 dolara. Sa tri pobjede u grupi moguće je zaraditi 400.000 dolara.

BIJELA GRUPA

(6) Azarenka - (8) Janković 2:0 (6:2, 6:3)

1. Azarenka 1-0 (2:0)
2. Janković 0-1 (0:2)
3. Safina -
4. Voznijacki -

U srijedu:

(4) Voznijacki - (6) Azarenka (15.00)
(2) Safina - (8) Janković (poslije toga).

KESTEN GRUPA

(7) V. Vilijams - (5) Dementijeva 1:2 ( 6:3, 6:7, 2:6)
(1) S. Vilijams - (3) Kuznjecova 2:0 (7:6, 7:5)

U srijedu:

(1) S. Vilijams - (7) V. Vilijams (po završetku drugog meča u Bijeloj grupi)

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC