• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Karabatić među svojima

Nikola Karabatić je poslije devet godina ponovo u rodnom Nišu. U srijedu rukometni spektakl - prijateljski meč Srbija - Francuska.

 RUKOMET: Karabatić među svojima Izvor: MONDO

Francuska rukometna reprezentacija, predvođena "našim" Nikolom Karabatićem doputovala je u Srbiju, gdje će u srijedu u Nišu odigrati prijateljski meč protiv Srbije.

Rukometni spektakl kakav se odavno nije dogodio u Srbiji. Olimpijski i svjetski šampion uveličaće proslavu povodom 60 godina od osnivanja Rukometnog saveza Srbije, a ujedno Karabatić će dobiti specijalnu titulu - počasni građanin Niša.

"Poslije devet godina sam ponovo u Srbiji. U Nišu sam se rodio i tamo mi živi familija. Zadovoljan sam što ću moći da ih posjetim i da igram u hali u kojoj je moj otac igrao", rekao je Karabatić.

Prema njegovim riječima, u meču sa Srbijom odigraće najbolje što može.

"Igramo prijateljsku utakmicu, ali rukomet nije balet, nije prijateljski sport, pa je teško ne dati od sebe 100 odsto. Prošlo je dosta vremena od kada ekipa nije bila zajedno, ali i od kada nismo igrali sa Srbijom", rekao je Karabatić.

On je dodao da je francuska reprezentacija došla u najjačem sastavu, u kojem je pobijedila na Svjetskom prvenstvu u januaru u Hrvatskoj.

"Svi igrači su tu koji su osvojili SP. Nadam se da će biti dobra utakmica za publiku, ali nema popusta", rekao je s osmjehom Karabatić.



Selektor francuske rukometne reprezentacije Klod Onesta izjavio je u Beogradu da očekuje da
će njegova ekipa odigrati dobru utakmicu u Nišu sa Srbijom i istakao da je jugoslovenski rukomet u prošlosti imao presudan uticaj na razvoj ovog sporta u njegovoj državi.

"Hvala na pozivu i dočeku. Prije 20, 30 godina učili smo rukomet od Jugoslovena. Mislim da smo bili dobri djaci i da ćemo sutra odigrati dobru utakmicu. Drago nam je da smo došli u zemlju koja ima rukometnu
istoriju", rekao je Onesta na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je objasnio da su na francuski rukomet uticali igrači i treneri koji su tamo radili i da od 90-tih godina reprezentacija pobijedjuje i ima dosta uspjeha na velikim takmičenjima.

"Reprezentacija Srbije se tek stvara. Ima puno igrača koji su u velikim evropskim klubovima. Mislim da će uspjeti da napravi dobre rezultate", rekao je Onesta.

Na pitanje da li bi volio da bude selektor Srbije, odgovorio je:"Niko me nije pozvao. Mislim da je Sead Hasanefendić dobar trener. Ja imam svojih probelema. Ja sam selektor Francuske i zadovoljan sam time". (Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC